Sari direct la conținut

VIDEO Scandal la citirea moțiunii de cenzură: Florin Roman a confiscat microfonul, parlamentarii AUR l-au evacuat de la prezidiu / PSD și PNL au blocat din nou dezbaterea și votul moțiunii

HotNews.ro
Scandal la motiunea de cenzura, Foto: AGERPRES
Scandal la motiunea de cenzura, Foto: AGERPRES

Moțiunea de cenzură a fost citită, joi, în ședința comună a Camerei Deputaților cu Senatul. Nici de această dată, scandalul nu a lipsit de la plen. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman a confiscat microfonul de la prezidiu și a fost evacuat de către parlamentarii AUR. În plin scandal, USR-PLUS a cerut respectarea calendarului pentru votul moțiunii de cenzură dar PSD și PNL au reușit să blocheze din nou demersul acestora. Dezbaterea și votul moțiunii de cenzură sunt în continuare blocate în Parlament.

16.55 Ședința de plen comun s-a terminat.

16.38 Plenul comun a votat o hotărâre prin care se înființează o comisie de anchetă privind prețul energiei. La propunerea liderilor de grup s-a decis ca șeful ANRE să nu fie chemat în fața plenului ci în fața comisiei de anchetă.

16.22: Ședința continuă cu alte puncte aflate pe ordinea de zi. George Simion (AUR) propune ca șeful ANRE să fie convocat în fața plenului reunit al Parlamentului pentru a da explicații despre creșterea prețului la energie.

ora 16.17 Propunerea USR-PLUS de a se stabili calendarul moțiunii de cenzură a fost respinsă cu 117 voturi pentru și 217 voturi împotrivă.

ora 16. 15. Vicepreședintele Florin Roman a fost evacuat de la prezidiu de parlamentarii AUR. Președintele Senatului, Anca Dragu a preluat conducerea ședinței de plen. Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit. Vezi momentul la minutul 24:30.

ora 16.08 Scandal în plen. Florin Roman nu dorește să cedeze microfonul președintelui Senatului, Anca Dragu, care ar trebui să prezideze ședința comună.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman a confiscat microfonul și nu dorește să supună la vot propunerea USR-PLUS de a întreba plenul dacă vrea să stabilească calendarul de dezbatere și vot al moțiunii de cenzură.

ora 16.07 Liderul PSD, Alfred Simonis atrage atenția că trebuie supusă votului ordinea de zi stabilită de către Birourile Permanente reunite.

ora 16.02 Liderul USR-PLUS, Ionuț Moșteanu a cerut suplimentarea ordinii de zi a plenului cu stabilirea calendarului de dezbatere și vot pentru moțiunea de cenzură.

ora 16.00 Ședința a început. Vicepreședintele Florin Roman prezidează ședința comună. PSD, UDMR și Minorități nu sunt în sală. Florin Roman a anunţat că din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa 269.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR. Pe ordinea de zi, aprobată în cursul dimineții de Birourile permanente reunite, mai figurează şi înfiinţarea comisiei de anchetă privind creşterea preţurilor la energie.

Reamintim că PSD și PNL au reușit în ședința Birourilor Permanente reunite să amâne votul moțiunii de cenzură, după data de 15 septembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro