Sari direct la conținut

VIDEO De ziua PNL, ministrul Culturii anunță: Guvernul renovează vila Florica – investiție de 4.4 milioane de euro

HotNews.ro
Vila Florica, Foto: DreamsTime
Vila Florica, Foto: DreamsTime

Vila Florica și așezămintele I.C.Brătinau vor intra în renovare și recondiționare printr-un proiect lansat de Ministerul Culturii. Anunțul a fost făcut de ministrul liberal, Raluca Turcan vineri, la aniversarea a 149 de ani de la înființarea PNL. Casa transformată în muzeu va fi renovată cu 4,4 milioane de euro.

Raluca Turcan a anunțat că Ministerul Culturii a demarat două programe culturale noi pentru a reface clădirile de patrimoniu din România și un program de refacere a caselor memoriale și a gărilor de patrimoniu.

„Aici la vila Florica, locul care a devenit muzeu datorită inițiativei colegilor liberali, vom reface această clădire. Este o investiție de 4,4 milioane de euro pentru care am finalizat studiul Dali și pentru care vom lansa licitație de proiect tehnic și de execuție astfel încât, anul acesta să începem lucrările la vila Florica. Așezămintele Brătianu vor fi de asemenea refăcute. Am finalizat documentația și lansăm proiectul tehnic și de execuție și acolo va deveni filiala de carte rară a Bibliotecii Naționale Române”, a anunțat ministrul PNL.

Anunțul a fost făcut, la Argeș, la vila Florica la aniversarea a 149 ani de la fondarea Partidului Național Liberal.

La eveniment, președintele PNL, Nicolae Ciucă i-a multumit Ralucăi Turcan pentru proiectul inițiat de Ministerul Culturii și a precizat că „astăzi PNL este marele partid al dreptei româneşti, capabil să treacă România prin crize, să ofere un model liberal de administraţie eficientă”.

„Vila Florica care a aparţinut Brătienilor, dar este astăzi parte a patrimoniului nostru naţional, reper al istoriei noastre şi devenirii României ca stat independent, unitar şi modern. Moştenirea istorică lăsată de Brătieni aparţine României, este un bun al tuturor românilor de azi şi va continua să dăinuie peste generaţii”, a subliniat Ciucă. (sursă foto DreamsTime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro