Sari direct la conținut

VIDEO Primarul din Cernavodă acuză că a fost bătut de un preot și de o femeie pe stradă. „Au tras de mine, au dat cu picioarele”

HotNews.ro
Suspect reținut, Foto: DreamsTime
Suspect reținut, Foto: DreamsTime

Primarul orașului Cernavodă, Liviu Cristian Negoiță, acuză că a fost agresat fizic pe stradă de către un preot și o femeie care îl însoțea. Edilul a precizat că a depus plângere atât la Parchet, cât și la Arhiepiscopia Tomisului, care au deschis anchete. Cei doi presupuși agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru ultraj.

Negoiță a declarat că agresiunea a avut loc pe stradă, în timp ce se întorcea spre casă în urmă cu trei nopți.

El spune că preotul Florin Bărbulescu, care era însoțit de o femeie, l-a lovit cu picioarele și i-a distrus telefonul cu care voia să îi filmeze pe cei doi.

„Alaltăseară, la ora 21:15, am plecat din primărie, în drum spre casă, unde locuiesc la 300m distanță, iar doi indivizi – un preot și o femeie au început să mă agreseze fizic pe stradă cu pumnii și picioarele. Eu am scos telefonul, să înregistrez agresiunea, dar au dat cu dispozitivul de pământ până l-au spart. Întreg evenimentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere amplasate în perimetrul unde s-a petrecut evenimentul. Ieri dimineață, m-am prezentat la Parchet, unde am depus o plângere și, ulterior, la Arhiepiscopie unde am depus încă o plângere. Astăzi, am fost audiat de către Parchet și urmează să așteptăm căile legale. Nu este normal să se ajungă să fiu agresat pe stradă.”, a spus primarul din Cernavodă, citat de Ziua de Constanța.

Agresorul și femiea ar face parte din echipa unui contracandidat la primărie, spune Negoiță.

„Am depus plângere penală și sunt sub cercetare cei care m-au agresat. Au tras de mine, au dat cu picioarele, au fost mai multe agresiuni. Am fost în două rânduri la instanță, am declarat tot. M-au așteptat pur și simplu în drumul meu de la primărie spre casă. Ei fac parte din echipa lui George Ciulei, care candidează și el la primăria Cernavodă și poate din această cauză. Nu știu dacă are sau nu legătură, dar știu că face parte din echipa lui Ciulei”, a spus Negoiță pentru Replica de Constanța.

Ce spune Arhiepiscopia

Arhiepiscopia Tomisului a deschis o anchetă după o plângere făcută de edil, iar preotul acuzat de agresiune nu are voie să slujească în următoarele 30 de zile.

„Hristos a înviat! În legătură cu situația de la Cernavodă Arhiepiscopia Tomisului precizează că preotul Florian Bărbulescu se află în prezent sub ancheta Centrului Eparhial, fiind suspendat de la slujire. Regretăm evenimentul produs și așteptăm ca autoritățile în drept să își îndeplinească datoria. Conform legislației bisericești perioada maximă de suspendare înainte de finalizarea anchetei și începerea procesului canonic este de 30 de zile. În cazul părintelui, este vorba despre suspendarea pe perioada maximă începând de astăzi.”, a transmis preotul Mircea Pricop, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Preotul și femeia au fost reținuți 24 de ore, pentru ultraj.

George Ciulei, candidat la Primăria Cernavodă din partea Partidului Forța Dreptei, a fost un contestatar al Arhiepiscopului Teodosie de la Constanța, acuzându-l că l-a caterisit pe nedrept în urma unui accident de mașină care a avut loc în anul 2015, potrivit presei locale.

Preotul a susținut atunci că el a fost victima șoferului vinovat, care era sub influența alcoolului și ar fi vrut să se sinucidă, după cum au susținut și anchetatorii.

Șoferul a murit în urma accidentului, iar ÎPS Teodosie l-a acuzat de „purtare necuvenită și vicleană”.

În semn de protest, Ciulei și-a dat foc în noiembrie 2018, în fața Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfințire a lăcașului de cult.

Liviu Cristian Negoiță este primarul orașului Cernavodă din 2016 și candidează și anul acesta pentru un nou mandat din partea PNL. El a fost trimis în judecată anul trecut de DNA Constanța sub acuzația de abuz în serviciu, potrivit Dobgrogea Live.

sură foto Dreamstime

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro