Sari direct la conținut

Rareş Hopincă: S-a finalizat numărarea voturilor, s-a menținut o diferență de 300 de voturi în favoarea mea, sunt câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2 / Ce spune despre acuzațiile lui Radu Mihaiu

HotNews.ro
Rareş Hopincă: S-a finalizat numărarea voturilor, s-a menținut o diferență de 300 de voturi în favoarea mea, sunt câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2 / Ce spune despre acuzațiile lui Radu Mihaiu
Radu Mihaiu și Rareș Hopincă, Foto: Inquam Photos / Nichita Cojocea și Saul Pop

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, a declarat, vineri, că a fost finalizată numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2. El susține că discuţia despre nereguli la vot reprezintă „un refuz de a recunoaşte înfrângerea de către USR”. Amintim că primarul în funcție Radu Mihaiu acuză fraude la vot, cere renumărarea voturilor, anunță că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficial.

Vineri, în cea de a cincea zi de la alegerile locale și europarlamentare, pe siteul roaep erau încărcate tot rezultate parțiale, neexistând niciun anunț oficial. La solicitarea HotNews.ro, reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC) au transmis că până joi la ora 16.00 doar în nouă din cele 41 de județe ale României se încheiase procesul de centralizare și de validare a voturilor, situație fără precedent în România. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Biroului Electoral Municipal București au spus că nu pot confirma că s-a încheiat numărarea voturilor la Sectorul 2 pentru că nu au primit oficial nicio situație finală de la Biroul Electoral de sector.

Rareș Hopincă a anunțat, vineri, că a fost finalizată numărarea voturilor la Biroul Electoral Sector 2.

„Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a declarat candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, citat de News.ro.

Hopincă: „Toată această discuţie despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR”

El a mai susținut că cererile de renumărare a voturilor pe care Radu Mihaiu a anunțat că le-a depus nu au fost „găsite”: „S-a vorbit foarte mult în mass-media despre acea cerere de renumărare dar cererile nu au fost găsite la Biroul Electoral de sector sau la Biroul Electoral Municipal. Din punctul meu de vedere, toată această discuţie despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR şi este în fapt un refuz de a cunoaşte această înfrângere”.

„Din punctul meu de vedere, este imperios necesar să lăsăm în urmă toată febra de campanie şi să începem colaborarea în beneficiul sectorului 2 şi a locuitorilor sectorului. Trebuie să existe o tranziţie de mandat cît mai constructivă, astfel încât sectorul 2 să treacă pe o direcţie a dezvoltării cât de repede posibil”, a adăugat Hopincă.

Radu Mihaiu a anunțat că a făcut denunț penal și a lansat acuzații grave la adresa AEP

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care acuză fraude la vot și cere renumărarea voturilor, a anunțat joi că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale, după ce semnătura reprezentantului USR ar fi fost falsificată pe un proces-verbal.

Mihaiu a scris, joi seară, pe Facebook, că se adună „din ce în ce mai multe dovezi” pentru a cere anularea alegerilor în Sectorul 2, unde ar exista cel puțin 2.000 de voturi asupra cărora există suspiciuni temeinice.

De asemenea, el a anunțat într-o conferință de presă susținută în faţa Biroului Electoral al Sectorului 2 că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale. Mihaiu a spus că este vorba despre procesul verbal de la Secţia nr. 167, în care ar fi fost înregistrate cu 50 de voturi mai multe faţă de numărul alegătorilor.

„Deja cred că este evident că domnul Greblă, care a fost numit de PSD la organizarea alegerilor, încearcă să muşamalizeze fraudarea acestor alegeri. Cer în continuare să se renumere voturile în acele secţii în care au dispărut voturi. Nu se poate să dispară voturi. Nu se poate ca la secţia nr. 195 să se prezinte 922 de alegători şi să găsim în urnă 779 de voturi – nule sau pentru diverşi candidaţi. Unde au dispărut cele 143 de voturi? Trebuie să explicăm înainte să închidem acest proces”, a mai spus primarul USR.

El a acuzat Biroul Electoral de Sector că tergiversează deciziile privind renumărarea voturilor, în speranţa că „lumea oboseşte”. El a reamintit că a depus o cerere de renumărare pentru peste 30 de secţii de votare, dar că nu a primit niciun răspuns. De asemenea, a semnalat şi „lipsa” a peste 500 de voturi din urne.

Joi, la patru zile de la alegerile locale și europarlamentare 2024, în doar 9 din cele 41 de județe ale României se încheiase procesul de centralizare și de validare a voturilor, au transmis la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC). Situația este fără precedent în România.

Citește și 

INTERVIURILE HotNews.ro