Sari direct la conținut

Dovezile arată că Volnovaha din estul Ucrainei a căzut în mâinile forțelor susținute de Rusia

HotNews.ro
Tancuri rusesti, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Tancuri rusesti, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Există tot mai multe dovezi că orașul Volnovaha din estul Ucrainei a căzut în mâinile forțelor ruse și aliaților acestora din autodeclarata Republica Populară Donețk, potrivit CNN.

Orașul fusese înconjurat aproape de la începutul invaziei, dar fusese apărat cu disperare de forțele ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării, dl. Gen. Igor Konașenkov, a spus că „un grup de trupe al Republicii Populare Donețk a eliberat orașul Volnovaha” și mai multe așezări din jur.

Konașenkov a spus că forțele au avansat aproximativ șase kilometri și a continuat să întărească încercuirea orașului asediat Mariupol.

Unele videoclipuri din rețelele sociale din oraș au arătat soldați și vehicule rusești în mai multe cartiere, precum și tancuri ucrainene abandonate. Alte videoclipuri au arătat distrugeri pe scară largă în Volnovakha.

Căderea aparentă a lui Volnovakha – care se află la jumătatea distanței dintre Donețk și Mariupol – permite forțelor ruse să-și consolideze controlul asupra regiunii Donbas.

Vineri devreme, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Volnovaha a rămas complet blocată pentru convoaiele de ajutor umanitar, dar autoritățile ucrainene nu au recunoscut că orașul a căzut sub controlul Rusiei.

––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro