Sari direct la conținut

VIDEO Momentul în care mai mulți jurnaliști ucraineni și străini sunt surprinși de un atac rusesc în Donbas

HotNews.ro
Jurnaliști ucraineni și străini au fost surprinși de un atac rusesc, Foto: Dreamstime.com
Jurnaliști ucraineni și străini au fost surprinși de un atac rusesc, Foto: Dreamstime.com

O echipă de jurnaliști ai Companiei Naționale Publice de Televiziune și Radio a Ucrainei, Suspilne Media, și alți ziariști străini au fost surprinși în mijlocul unor bombardamente în centrul orașului Lisiciansk din regiunea Lugansk. Armata ucraineană a reușit să îi evacueze, transmite Suspilne Media.

Jurnaliștii Khrystyna Havryliuk și Taras Ibragimov și alți ziariști străini au fost surprinși de bombardamentele rușilor în centrul orașului Lisiciansk din regiunea Lugansk, potrivit Suspline Media.

Din fericire, toți jurnaliștii au fost evacuați de armata ucraineană și niciunul dintre ei nu a fost rănit.

Potrivit armatei ucrainene, trupele ruse bombardează orașul Lisiciansk din estul Ucrainei aproape în fiecare zi.

Forțele armate ucrainene susțin că Rusia este în avantaj datorită puterii crescute a focului de artilerie și poate ataca zone întregi ale orașului.

În Lisiciansk, la ora actuală sunt aproximativ 15.000 de civili, potrivit Ukrinform.

Opt jurnaliști morți de la începutul războiului

În cel mai recent atac în care au fost implicați reprezentanți ai presei, pe 3 iunie doi jurnalişti ai agenției de presă Reuters au fost răniţi în Ucraina, iar şoferul lor a fost ucis.

Şoferul şi autovehiculul cu care se deplasau reporterii erau puse la dispoziţie de separatiştii ruşi. Echipa a fost atacată cu focuri de armă în timp ce se îndrepta către Severodoneţk.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, cel puţin opt jurnalişti şi-au pierdut viaţa în această ţară, în timp ce îşi făceau meseria, arată un bilanţ al organizaţiei neguvernamentale Reporteri Fără Frontiere.

De asemenea, organizația a înregistrat peste 50 de atacuri împotriva jurnaliştilor care sunt calificate drept crime de război şi a depus cinci plângeri la procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale şi la procurorul general al Ucrainei.

Cel mai recent caz este cel al lui Frederic Leclerc-Imhoff, în vârstă de 32 de ani, reporter pentru televiziunea franceză BFMTV. El a murit luni în estul Ucrainei în urma unei explozii, în timpul unui bombardament, în timp ce urmărea o operaţiune umanitară.

Sursă foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro