Sari direct la conținut

Rușii anunță că au pierdut un colonel de relații publice în Ucraina / Cum îl elogiază presa de la Moscova

HotNews.ro
Rușii anunță că au pierdut un colonel de relații publice în Ucraina / Cum îl elogiază presa de la Moscova

Presa de la Moscova anunță pierderea lui Serghei Postnov, un colonel rus de relații publice, în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Anunțul decesului colonelului a fost făcut de Consiliul Veteranilor din cadrul Oficiului Central al Departamentului Afacerilor Interne și, în mod interesant, a fost preluat inclusiv de presa centrală rusă, care de regulă păstrează o liniște mormântală asupra pierderilor înregistrate în Ucraina, mai ales când vine vorba de ofițeri de rang superior.

Kommersant, cel mai mare cotidian financiar al țării, notează că „viața lui Postnov a fost scurtată în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina în noaptea de 13-14 iunie 2022 în timpul îndeplinirii serviciului militar”.

„Un ofițer, prieten și tată minunat, o persoană bună și simpatică, pe care mulți l-au iubit și respectat, a dispărut. S-a remarcat prin profesionalism ridicat, organizare și diligență, precum și o abordare creativă a rezolvării problemelor”, mai notează ziarul financiar, citând anunțul făcut de Consiliul Veteranilor.

„O amintire strălucitoare a lui va rămâne în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și au servit alături de el”, mai afirmă anunțul.

Colonelul rus a fost membru al Gărzii Naționale

Postnov a fost un membru al Rosgvardia, Garda Națională a Rusiei. Moscova oferă 5 milioane de ruble (aproximativ 84.500 de euro) familiilor membrilor Rosgvardia care au murit în Ucraina.

Garda Națională, care-i răspunde direct lui Putin, a fost creată în 2016 pentru a lupta împotriva terorismului și a crimei organizate și a fost folosită pe plan intern pentru a reprima protestele pașnice antiguvernamentale.

Analiștii occidentali au interpretat desfășurarea acesteia încă din primele etape ale războiului din Ucraina ca un semn al încrederii greșite că Rusia va ocupa rapid orașele importante, inclusiv capitala Kiev, unde Rosgvardia ar putea fi apoi folosită pentru a menține ordinea.

O investigație publicată de jurnaliștii de la The Guardian la sfârșitul lunii mai arată că peste 100 de militari ai Rosgvardia au fost concediați după ce au refuzat să lupte în Ucraina.

Cazul celor 115 membri ai Gărzii Naționale a Rusiei a ieşit la lumină după ce o instanță locală rusă a respins un proces colectiv în care aceștia contestau concedierea.

Maniera în care un ofițer de relații publice ar fi fost ucis în timpul luptelor din Ucraina rămâne neclară.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro