Sari direct la conținut

Peskov dezvăluie care ar fi adevărata amenințare la adresa ordinii mondiale

HotNews.ro
Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Politica agresivă a NATO față de Rusia a provocat o situație tensionată în Europa, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, comentând declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căruia acțiunile Rusiei în Ucraina reprezintă un atac la adresa actualei ordini mondiale, transmite agenția rusă de presă TASS.

„Această situație se pregătește de câteva decenii, în mare măsură provocată de politica agresivă dusă de Alianța Nord-Atlantică împotriva țării noastre, aducând constant infrastructura sa mai aproape de granițele Federației Ruse. Acest lucru a creat pericole suplimentare pentru noi și a impus Rusiei să ia măsuri”, a declarat Peskov.

Secretarul de presă al președintelui rus, Vladimir Putin, a mai precizat că Moscova nu a fost de acord cu evaluarea lui Stoltenberg privind evenimentele din Ucraina.

De asemenea, Peskov a susținut că adevărata amenințare la adresa ordinii mondiale a fost lovitura de stat din 2014 din Ucraina, care a fost pusă în scenă de țările membre ale alianței.

  • „În plus, adevărata amenințare la adresa ordinii mondiale și a situației din lume și de pe continentul nostru, adică Europa, este probabil lovitura de stat din Ucraina din 2014, care a fost atent orchestrată, inclusiv de către statele membre NATO, în ciuda garanțiilor care au fost date de miniștrii de externe din mai multe țări.
  • De aici și amenințarea și pericolul pentru ordinea mondială”, a precizat Peskov, care nu a fost de acord cu declarațiile făcute de Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa începând de la Al Doilea Război Mondial şi Rusiei nu trebuie să i se permită să câştige acest război, potrivit Reuters.

Potrivit înaltului oficial aliat, pentru a împiedica Rusia să aibă sorţi de izbândă, NATO şi ţările sale membre s-ar putea să trebuiască să sprijine în continuare Ucraina cu arme şi altă asistenţă pentru o perioadă lungă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro