Sari direct la conținut

Polonia vrea să amplaseze sistemul de rachete Patriot la granița cu Ucraina

HotNews.ro
Sistemul Patriot, Foto: Dominika Zarzycka / ddp USA / Profimedia
Sistemul Patriot, Foto: Dominika Zarzycka / ddp USA / Profimedia

Polonia va propune amplasarea de lansatoare de rachete Patriot suplimentare în apropierea graniței sale cu Ucraina, în urma unei oferte din partea Germaniei, a declarat luni ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, transmite Reuters.

„În timpul conversației de astăzi cu partea germană, voi propune ca sistemul să fie amplasat la granița cu Ucraina”, a scris Blaszczak pe Twitter.

Germania a oferit Varșoviei sistemul de apărare antirachetă Patriot pentru a o ajuta să își securizeze spațiul aerian după ce o rachetă rătăcită s-a prăbușit în Polonia săptămâna trecută, a declarat duminică ministrul apărării, Christine Lambrecht.

Guvernul german declarase deja că va oferi Poloniei un ajutor suplimentar în ceea ce privește poliția aeriană cu ajutorul unor avioane Eurofighter după acest incident, care a stârnit inițial temeri că războiul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de graniță.

Racheta care a lovit Polonia săptămâna trecută, omorând două persoane, a fost lansată de apărarea antiaeriană a Ucrainei, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg.

Sistemele de apărare antiaeriană cu baza la sol, cum ar fi Patriot de la Raytheon, sunt construite pentru a intercepta rachetele care se apropie.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro