Sari direct la conținut

Producătorul german de armament Rheinmetall ar putea construi o fabrică de tancuri în Ucraina / Mesajul lui Dmitri Medvedev

HotNews.ro
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, Foto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, Foto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

Producătorul german de arme Rheinmetall este în discuţii cu oficialii ucraineni cu privire la construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina, scrie The Kyiv Independent, citând Der Spiegel. Anunțul a provocat furia vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a lansat noi amenințări.

Dmitri Medvedev a amenințat sâmbătă că armata rusă „va ura bun venit” cu rachete Kalibr şi cu alte „focuri de artificii pirotehnice” viitoarei fabrici de tancuri germane din Ucraina, scrie EFE, conform Agerpres.

  • „Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice”, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, şi-a exprimat convingerea că planurile de a construi o fabrică amintesc pentru moment de „un trolling (provocare) primitiv al regimului de la Kiev”.

Fidel suporter al actualului şef de stat Vladimir Putin, Medvedev este vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și a fost numit în decembrie adjunct al președintelui Vladimir Putin în Comisia militaro-industrială care supraveghează industria de apărare.

Producătorul german de arme Rheinmetall, discuții cu oficialii ucraineni despre construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina

El a făcut aceste declaraţii în urma informațiilor că firma germană de armament Rheinmetall negociază construirea unei fabrici de tancuri de luptă în Ucraina.

Producătorul german de arme Rheinmetall este în discuţii cu oficialii ucraineni cu privire la construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina, a scris The Kyiv Independent, citând Der Spiegel.

Potrivit şefului companiei, Armin Papperger, fabrica ar putea fi înfiinţată în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro şi ar putea produce anual până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther.

Papperger a descris discuţiile cu guvernul ucrainean drept „promiţătoare”, adăugând că speră într-o decizie „în următoarele două luni”.

Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câştiga împotriva forţelor ruse, de unde şi nevoia de a produce rapid noi tancuri, potrivit lui Papperger, citat de AFP. „Chiar dacă Germania ar pune la dispoziţie (Ucrainei) cele 300 de tancuri Leopard 2 ale Bundeswehr, acest lucru ar fi în mod clar insuficient”.

După ce a amânat mult timp, cancelarul Olaf Scholz a dat undă verde la sfârşitul lunii ianuarie trimiterii în Ucraina a tancurilor Leopard.

La rândul său, Rheinmetall ar trebui să poată strânge aproape 250 de tancuri ca parte a ajutorului militar pentru Ucraina, dintre care multe vor merge în Cehia şi Slovacia pentru a înlocui transportul lor anterior la Kiev de vehicule blindate de fabricaţie rusă. Unele vor merge la Bundeswehr, altele în Ucraina, a spus Papperger.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro