Sari direct la conținut

Ucraina numeşte noi miniştri pentru a putea face faţă „provocărilor dificile”

HotNews.ro
Monumentul Independentei din Kiev, Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia
Monumentul Independentei din Kiev, Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Parlamentul Ucrainei a aprobat marţi promovarea fostului şef al companiei feroviare naţionale într-o funcţie guvernamentală de supervizare a industriilor esenţiale, în cadrul unei remanieri minore menite să consolideze executivul de la Kiev, în contextul în care ţara se confruntă în continuare cu invazia rusă, transmit agențiile Reuters și Agerpres.

Astfel, Oleksandr Kamîşin a devenit ministru ale industriilor strategice, după ce a contribuit la menţinerea caracterului operaţional al companiei de căi ferate ucrainene în timpul războiului de agresiune lansat de Rusia împotriva ţării vecine.

De asemenea, legislativul de la Kiev a aprobat extinderea portofoliului vicepremierului Mihailo Fedorov, acesta urmând să se ocupe de inovare, dezvoltare educaţională, tehnologie şi transformare digitală.

Fedorov a jucat un rol important în eforturile Ucrainei de a securiza utilizarea serviciului de internet prin satelit Starlink de la compania SpaceX, a miliardarului american Elon Musk.

Parlamentarii ucraineni au aprobat şi numirea lui Oksen Lisovî în postul de ministru al educaţiei şi ştiinţei.

Denis Şmîhal: „Noii membri ai guvernului au în faţă obiective ambiţioase”

„În faţa noastră se află provocări nu mai puţin dificile: victoria în război, reconstrucţia, dezvoltarea educaţiei moderne, dezvoltarea ştiinţei şi industriei ucrainene. Iată de ce noii membri ai guvernului au în faţă obiective ambiţioase”, a scris premierul ucrainean Denis Şmîhal pe Telegram.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro