Sari direct la conținut

Funeralii pentru cuplul ucis în atacul de pe podul care leagă Rusia de Crimeea

HotNews.ro
Podul Kerci a fost avariat pentru a doua oară de la începutul războiului, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Podul Kerci a fost avariat pentru a doua oară de la începutul războiului, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Rudele și prietenii celor doi ruși uciși în atacul de pe podul de la Kerci, care leagă teritoriul rusesc de peninsula Crimeea, au participat joi la o ceremonie de înmormântare a cuplului, a cărui fiică adolescentă a fost și ea rănită, potrivit AFP.

Trupurile lui Alexei și Natalia Koulik au fost așezate în sicrie într-o biserică din Novi Oskol, în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina, unde zeci de persoane au adus coroane funerare înainte de o liturghie ortodoxă.

Cuplul a fost ucis duminică seara într-un atac naval cu drone atribuit Ucrainei, care a avariat pentru a doua oară podul strategic care leagă Rusia de peninsula ucraineană pe care a anexat-o ilegal în 2014.

În momentul exploziei, turiștii călătoreau pe pod împreună cu fiica lor, care a fost rănită, dar a supraviețuit. Ea este în prezent tratată la Moscova.

Autoritățile ruse nu au interzis accesul în Crimeea, o destinație de vacanță preferată pentru sezonul estival, în pofida apropierii luptelor și a exploziilor regulate sau a atacurilor cu drone care vizează armata rusă din peninsulă.

„Este o pierdere ireparabilă care ne-a lovit pe toți. O familie tânără și frumoasă, familia Nataliei și a lui Alexei, a fost răpusă de soartă”, a declarat pentru AFP Natalia Tkatchenko, o colegă a mamei, care lucrează la departamentul de educație din Novi Oskol.

Referindu-se la moartea acestor doi civili luni și la deteriorarea podului, care are o importanță strategică pentru aprovizionarea trupelor rusești din Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a promis un „răspuns” și a ordonat întărirea securității în jurul acestei infrastructuri, care a fost vizată pentru a doua oară de la începutul conflictului din Ucraina.

În următoarele trei nopți, armata rusă a efectuat un bombardament masiv asupra portului Odesa și a orașului Mikolaiv, în sudul Ucrainei, distrugând infrastructura portuară și ucigând cel puțin doi civili și rănind alte 12 persoane, potrivit Kievului.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate ucrainene (SBU) a confirmat luni pentru AFP că atacul asupra podului din Crimeea a fost efectuat de Kiev cu ajutorul unor drone navale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro