Sari direct la conținut

Efect de bumerang: tactica siriană folosită de ruși în Bahmut s-a întors împotriva lor

HotNews.ro
Humvee in Bahmut, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia
Humvee in Bahmut, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia

Forțele ucrainene au câștigat teren în apropiere de orașul aflat în ruine Bahmut din regiunea Donețk, deși concentrația mare de trupe rusești în această zonă a liniei frontului indică importanța strategică a acestui oraș pentru Moscova, scrie Ukrainska Pravda.

„Apărătorii ucraineni dețin inițiativa pe frontul din Bahmut, avansând pe flancuri. Progresele făcute de forțele de apărare în iunie, inclusiv atingerea înălțimilor dominante necesare, le permit acum să exercite controlul focului. Tacticile de pământ pârjolit pe care inamicul le-a folosit anterior se întorc acum împotriva lor. Trupele noastre au avut progrese tactice. Cu toate acestea, angajarea de către inamic a unor forțe atât de mari aici indică faptul că acesta este încă un punct strategic pentru ei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, Ruslan Muzychuk.

Muzychuk a explicat că, în timpul ofensivei din iarnă și primăvară, majoritatea clădirilor, fortificațiilor și pozițiilor au fost distruse.

Rusia a distrus complet Bahmut bloc cu bloc cu tancuri și artilerie. Aproape că nu au mai rămas poziții fortificate care să le permită rușilor să se impună, chiar dacă aceștia nu cedează.

De asemenea, rușii au exercitat presiuni pe fronturile din Kupiansk și Lîman, concentrându-și în același timp eforturile pe fronturile din Zaporojie și Herson pentru a împiedica avansarea în continuare a forțelor ucrainene.

Trupele rusești au desfășurat joi operațiuni intense de asalt pe fronturile Kupiansk și Lîman. De asemenea, aduc rezerve în zonă.

Bahmut, micul oraș din regiunea Donețk, a fost punctul central al celei mai mari bătălii din invazia lansată de Rusia în Ucraina în februarie 2022.

Trupele ruse au distrus întreg orașul după ce au trecut la tactica siriană de „pământ pârjolit”.

Urmărește ultimele evoluții din a 513-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro