Sari direct la conținut

Unilever, compania britanică declarată sponsor al războiului lui Putin, a spus ca va permite angajaților să fie mobilizați pe front

HotNews.ro
protest in fata sediului Unilever din Londra pentru a cere incetarea operatiunilor din Rusia, Foto: Vuk Valcic / Alamy / Alamy / Profimedia
protest in fata sediului Unilever din Londra pentru a cere incetarea operatiunilor din Rusia, Foto: Vuk Valcic / Alamy / Alamy / Profimedia

Unilever a spus că va permite angajaților ruși să fie înrolați pentru a fi trimiși în Ucraina dacă sunt chemați, relatează BBC.

Gigantul, care are aproximativ 3.000 de angajați în Rusia și are politici care acoperă bunăstarea și siguranța lucrătorilor săi, a spus într-o scrisoare adresată coaliției de organizații civile B4Ukraine că se va conforma cu legea militară rusă.

Unilever, compania multinațională britanică Unilever a fost inclusă de guvernul de la Kiev în categoria sponsorilor războiului, spune că situația „nu este simplă”.

Într-o scrisoare către B4Ukraine, care militează pentru ca companiile să înceteze să opereze în Rusia pentru a-i afecta economia, Unilever a spus că ea „condamnă absolut războiul din Ucraina ca fiind un act brutal și fără sens al statului rus”.

De asemenea, a spus că are responsabilitatea pentru cei 3.000 de angajați ai săi, adăugând că are „principii globale, inclusiv siguranța și bunăstarea angajaților noștri”.

Cu toate acestea, firma britanică a spus că este „conștientă de legea care impune oricărei companii care operează în Rusia să permită recrutarea angajaților dacă sunt chemați”.

„Respectăm întotdeauna toate legile țărilor în care operam”, a scris Reginaldo Ecclissato, directorul operațiunilor comerciale și ofițerul lanțului de aprovizionare al Unilever.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să spună dacă au fost chemați la încorporare angajații săi ruși.

Urmărește ultimele evoluții din a 515-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro