Sari direct la conținut

Rusia se dezlănțuie după ce două nave au spart blocada din Marea Neagră. Regiunea Odesa, atacată cu drone și rachete

HotNews.ro
Dronă din razboiul declansat de Rusia in Ucraina, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia
Dronă din razboiul declansat de Rusia in Ucraina, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia

Rusia a lansat duminică dimineață un atac combinat cu drone și rachete asupra Ucrainei, vizând în principal părțile sudice ale regiunii Odesa și lovind o instalație agricolă , au anunțat Forțele Aeriene ucrainene, transmite Reuters.

Rusia a lansat șase drone Shahed de fabricație iraniană și 10 rachete de croazieră, iar forțele ucrainene au distrus șase drone și șase rachete înainte ca acestea să își atingă ținta, au precizat Forțele Aeriene.

Situația din Odesa și din porturile sale a fost urmărită cu atenție de piețele de cereale, deoarece Kievul a declarat sâmbătă că două nave de marfă au sosit acolo pentru a folosi un coridor temporar pentru a naviga în porturile din Marea Neagră și a încărca cereale pentru piețele din Africa și Asia.

„Avioane de vânătoare, unități de rachete antiaeriene, grupuri mobile și alte mijloace de atac au fost implicate în respingerea atacului aerian”, a declarat Forțele Aeriene.

Amploarea pagubelor nu este cunoscut la ora transmiterii știrii și nu era clar ce instalație a fost lovită. Forțele aeriene au precizat doar că serviciile de urgență se aflau la fața locului.

Reuters a precizat că nu a putut verifica în mod independent informațiile și Rusia nu a făcut declarații pentru moment pe acest subiect.

Întregul teritoriu al Ucrainei a fost sub alertă de raid aerian timp de câteva ore.

Luna trecută, Ucraina a anunțat un „coridor umanitar” în Marea Neagră pentru ca navele blocate în porturile sale de la începutul războiului să plce și pentru a ocoli o blocadă de facto după ce Rusia a renunțat la un acord care permitea Kievului să exporte cereale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro