Sari direct la conținut

Dmitri Medvedev le cere rușilor să comită acte de terorism în Occident, în comentarii fără precedent: „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

HotNews.ro
Dmitri Medvedev, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Dmitri Medvedev, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, le-a cerut joi rușilor să se mobilizeze pentru a face „rău maxim” societăților și infrastructurii din Occident drept răzbunare pentru sancțiunile tot mai dure impuse împotriva Rusiei de cancelariile occidentale, relatează Reuters.

„Trebuie să răspundem. Nu doar autoritățile, statul, ci toți oamenii în general. În fond, ei – SUA și aliații lor de rahat – au declarat asupra noastră un război fără reguli!”, a scris Medvedev într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram, unde este urmărit de 1,3 milioane de persoane.

„Ar trebui să încercăm în fiecare zi să provocăm rău maxim acelor țări care au impus aceste restricții. Să le facem rău economiilor lor, instituțiilor lor și conducătorilor lor”.

Comentariile sale de joi vin în contextul începerii summitului G7 din Italia, reuniune la care este așteptată adoptarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, în special unele care să facă mai dificilă evitarea penalităților deja existente. Agenția DPA nota însă joi, citând surse diplomatice europene, că negocierile sunt deocamdată blocate de opoziția Germaniei.

În ceea ce îl privește pe Medvedev, diplomații spun că acesta, odată o speranță a liberalilor ruși, s-a erijat de la începerea războiului din Ucraina într-un reprezentant al aripii de linie dură de la Moscova. Kievul și criticii Kremlinului susțin în schimb că amenințările sale constante arată un om de paie care încearcă să sperie publicul occidental.

În noile sale comentarii de joi Medvedev a vorbit de asemenea despre „nevoia” de a descoperi vulnerabilități critice ale companiilor occidentale, de a lua la țintă sectorul energetic, industria, transporturile, serviciile bancare și sociale și de a provoca tensiuni sociale.

Dmitri Medvedev cere atacuri „fără milă” împotriva Occidentului

„Cum să reacționăm? Am mai vorbit despre asta, dar nu strică să repetăm. Trebuie să încercăm în fiecare zi să provocăm maximum de daune acelor țări care au impus aceste restricții împotriva țării noastre și a tuturor cetățenilor noștri. Să provocăm daune în orice domeniu în care putem să facem rău. Să afectăm economiile lor, instituțiile lor și conducătorii lor. Să afectăm bunăstarea cetățenilor lor. Încrederea lor în ziua de mâine. Pentru aceasta, trebuie să continuăm să căutăm vulnerabilitățile critice ale economiilor lor și să lovim în ele în toate sferele”, a îndemnat Dmitri Medvedev.

„Să provocăm daune în toate locurile, paralizând activitatea companiilor și instituțiilor lor de stat. Să identificăm problemele în tehnologiile lor esențiale și să le lovim fără milă. Să distrugem literalmente energia lor, industria lor, transportul lor, serviciile bancare și sociale. Să provocăm frica de colapsul iminent al întregii infrastructuri critice. Le este frică de transmiterea armelor noastre către inamicii lumii occidentale? Trebuie să le transmitem toate tipurile de arme posibile, cu excepția celor nucleare (deocamdată)! Le este frică de anarhie și de explozia criminalității în marile orașe? Trebuie să ajutăm la dezorganizarea administrației lor municipale! Se tem de un război în spațiu? Atunci să îl primească și pe acesta. Să se oprească totul la ei, să se strice totul, să se ducă totul de râpă!”, a continuat el.

Oficialul cere ca locuitorii din Occident „să se cutremure sub pături”

„Se tem de explozii sociale? Haideți să le provocăm! Trebuie să aruncăm în sfera lor mediatică cele mai sinistre frici nocturne, să folosim toate durerile lor fantomatice îngrozitoare. Nu trebuie să le mai cruțăm psihicul! Să tremure în casele lor confortabile, să se cutremure sub pături. Strigă despre utilizarea de către noi a știrilor false? Haideți să le transformăm viața într-un coșmar nebunesc în care nu vor putea distinge între ficțiunea sălbatică și realitățile zilei, răul infernal de rutina vieții”, a mai transmis Medvedev.

„Și nicio regulă în relația cu inamicul! Să primească totul pe deplin pentru daunele aduse Rusiei și cât mai dureros posibil! Fiecare poate contribui cu partea sa!”, a mai scris acesta. El și-a încheiat mesajul cu un verset din Cartea Leviticului din Vechiul Testament:

„Rană pentru rană, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Să i se facă aceeași rană pe care a făcut-o el semenului său”.

Ultima parte a comentariului său pare o referință la faptul că Moscova acuză Ucraina și partenerii săi occidentali că au orchestrat atacul terorist ce a avut loc în luna martie la sala de concerte Crocus City Hall.

Retorica oficialilor de la Moscova a devenit tot mai dură după ce mai multe țări occidentale au anunțat recent că nu se opun ca Ucraina să lovească teritoriul Rusiei cu arme pe care le-au furnizat Kievului.

Săptămâna trecută Rusia a acuzat pentru prima oară Statele Unite că sunt direct responsabile de moartea unor civili de pe teritoriul său, fără a prezenta însă dovezi în acest sens.

Urmărește ultimele evoluții din a 841-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

INTERVIURILE HotNews.ro