Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a spus pentru un site al Apărării belgiene că acum poate merge din nou, deși îndoirea brațelor este încă dificilă.

Catalin Denciu se recupereaza in BelgiaFoto: beldefnews

Medicul erou a povestit cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de trei săptămâni.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă”, spune el pentru beldefnews.

„Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie . Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși. ”, a declarat el.

Sursă foto: beldefnews

Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenție chirurgicală și reabilitarea sa a dat deja roade, mai relatează sursa citată.

Soția sa, dr. Alina Denciu, a călătorit în Belgia și stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin strâns. Între timp, ea învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după aceea.

Reamintim că sâmbătă pe 14 noiembrie un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, în urma căruia 10 persoane au murit.

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții, a fost transferat a doua zi, pe 15 noiembrie, la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

Acesta a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Citește și: