Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde 7 pacienți au murit într-un incendiu în secția ATI anul trecut, se redeschide parțial
Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde 7 pacienți COVID-19 au murit într-un incendiu anul trecut, se redeschide parțial – secția de la parterul unității medicale s-a redeschis astăzi, iar aici va funcționa inclusiv o linie de gardă, anunță Radio România Constanța.
„Am avut vizita colegilor de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa şi mi s-a comunicat că avizul de funcţionare pentru secţia de la parter este favorabil. La parterul spitalului este secţia Boli Infecţioase II Adulţi şi va funcţiona cu 19 paturi de spitalizare continuă. Deschiderea acestei secţii înseamnă deschiderea liniei de gardă şi, în felul acesta, va fi continuitate în activitatea medicală la sediul central al clădirii, 24 de ore din 24, inclusiv sâmbăta şi duminica. Unitatea medicală este închisă de 9 luni, după incendiul în care şi-au pierdut viaţa 7 pacienţi“, a declarat Claudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Constanța, citat de Radio România Constanța.
Șapte pacienți COVID-19 au murit, în octombrie anul trecut, într-un incendiu puternic izbucnit în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate în total zece persoane.
Spitalul nu avea autorizație de securitate la incendiu, document pe care ar fi trebuit să îl aibă din 2007, când au fost făcute anumite lucrări și nici măcar nu a solicitat un astfel de aviz.
Obținerea autorizației de securitate la incendiu, proiectul de mărire a puterii electrice instalate și sistemul de detecție pentru incendiu se numărau, în toamna anului trecut, la momentul incendiului, printre obiectivele tăiate de Primăria Constanța de pe lista de investiții la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, aflat în subordinea autorităților locale.
Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, declara, în ziua incendiului, că ISU a constatat anumite nereguli la Spitalul de Boli Infecţioase, iar conducerea unităţii medicale a făcut un plan de remediere a acestora şi a trimis documentele la ISU.