Sari direct la conținut

JO 2024: Încă o atletă va reprezenta România la Paris

HotNews.ro
Stella Rutto (dreapta), Foto: Gianluca Vannicelli/IPA Sport/ip / Shutterstock Editorial / Profimedia
Stella Rutto (dreapta), Foto: Gianluca Vannicelli/IPA Sport/ip / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Stella Rutto a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a îndeplinit baremul în proba de 3000 m obstacole, duminică, la Campionatele Europene de Atletism de la Roma.

Atleta Stella Rutto s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Eleva lui Carol Șanta a terminat proba pe locul 4, cu timpul de 9:22.36, record personal și barem olimpic îndeplinit.

Organizatorii cursei din Italia au descalificat-o inițial pe câștigătoare, franțuzoaica Alice Finot. În acele condiții, pentru o scurtă perioadă de timp, Stella Rutto a fost în posesia medaliei de bronz, iar pentru o jumătate de oră atleta de la CS Dinamo s-a bucurat de performanță.

Delegația Franței a depus contestație, și la ora 23.38, clasamentul a fost schimbat, Finot, lider european al probei, a fost repusă în poziție de aur. Gesa Krause (Germania) a luat argint și Elizabeth Bird (Marea Britanie) a câștigat bronzul.

Pentru Team Romania este al 91-lea sportiv calificat la JO Paris 2024, a șasea atletă din delegație, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Tot duminică, la semimaraton, Joan Chelimo Melly a obţinut medalia de argint, Delvine Relin Meringor a încheiat pe locul 4, iar Mădălina Sîrbu a fost pe locul 65. În proba similară masculină, Nicolae Soare a încheiat pe locul 55.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro