Sari direct la conținut

Amical: România vs Bulgaria – „Tricolorii”, fără succes de 34 de ani

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România – Bulgaria, meci de pregătire, este programat, marţi, 4 iunie, de la ora 21:30, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

România, calificată din nou la un turneu final continental după o pauză de opt ani, şi Bulgaria, care a participat ultima oară la un Campionat Europan acum două decenii, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide amicale perfectate înainte de Euro 2024.

România s-a calificat la turneul final din Germania după ce a câştigat Grupa I în preliminarii, cu 22 de puncte, cu cinci peste a doua clasată, Elveţia (din grupă au mai făcut parte Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra), în condiţiile în care n-a pierdut deloc (şase victorii şi patru rezultate de egalitate) şi a primit doar cinci goluri.

Reprezentativa condusă de Edi Iordănescu nu a reuşit însă să câştige niciunul dintre cele două meciuri amicale disputate în martie, 1-1 acasă cu Irlanda de Nord şi 2-3 cu Columbia pe teren neutru (s-a jucat la Madrid, în Spania), primul eşec înregistrat de România după 12 partide.

„Tricolorii” sunt pe locul 46 în clasamentul FIFA şi vor mai disputa o partidă amicală înainte de debutul la Euro 2024, vineri, 7 iunie, la Bucureşti, cu Liechtenstein.

La Euro 2024, România va juca în Grupa E, cu Belgia, Ucraina şi Slovacia.

Bulgaria a terminat pe locul 5, ultimul, în Grupa G din preliminarii, cu doar patru puncte, fără victorie (patru remize şi patru eşecuri), sub Ungaria (18p), Serbia (14p), Muntenegru (11p) şi Lituania (6p).

În partidele amicale din martie, selecţionata lui Ilian Iliev a câştigat cu Tanzania, scor 1-0 (unica victorie din ultimul an şi jumătate) şi a remizat cu Azerbaidjan, scor 1-1, în cadrul unui turneu care a avut loc la Baku.

Vecinii de la sud de Dunăre ocupă locul 83 în clasamentul FIFA şi vor mai disputa o partidă amicală înainte de debutul Euro 2024, sâmbătă, 8 iunie, la Ljubljana, cu Slovenia.

România şi Bulgaria s-au întâlnit ultima oară în 2015, într-o partidă amicală disputată în Antalya, scor 0-0, iar ultima confruntare oficială a avut loc în preliminariile Euro 2008, când cele două echipe au remizat, în tur, la Constanţa, scor 2-2, pentru ca, în retur, Bulgaria să se impună cu România, scor 1-0 la Sofia („tricolorii” au câştigat grupa şi s-au calificat la turneul final din Austria şi Elveţia, iar pe locul 2 a terminat Olanda).

De menţionat că România n-a câştigat deloc cu Bulgaria în ultimele şase partide directe (trei egaluri şi trei înfrângeri), iar ultimul succes al „tricolorilor” s-a înregistrat în preliminariile CM din Italia 1990, pe 17 mai 1989, la Bucureşti, scor 1-0.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul România – Bulgaria.

România – Bulgaria 1
Cotă 1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro