Sari direct la conținut

Amical: Belgia vs Muntenegru – Antrenament cu public pentru adversara României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Belgia – Muntenegru, meci de pregătire, este programat, miercuri, 5 iunie, de la ora 21:30, pe Stade Roi Baudouin din Bruxelles, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 4.

Belgia, calificată lejer la Campionatul European din Germania, şi Muntenegru, care după dobândirea independeţei nu a reuşit niciodată să se ajungă la un turneu final major, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide de verificare perfectate înainte de debutul Euro 2024.

Belgia a câştigat Grupa F din preliminarii, cu 20 de puncte, cu unul peste Austria (19p), în condiţiile în care nu a pierdut nici măcar un meci (şase victorii şi două rezultate de egalitate) într-o grupă din care au mai făcut parte Suedia (10p), Azerbaidjan (7p) şi Estonia (1p).

Naţionala condusă de Domenico Tedesco a remizat în ambele partide de pregătire din luna martie, disputate în deplasare, 0-0 cu Irlanda la Dublin şi 2-2 cu Anglia la Londra (Belgia nu a mai pierdut un meci, amical sau oficial, de un an şi jumătate, de la eşecul cu Maroc înregistrat la CM 2022 din Qatar, scor 0-2).

„Diavolii roşii” ocupă locul 3 în clasamentul FIFA şi vor mai disputa un meci amical înainte de debutul la Euro 2024, sâmbătă, 8 iunie, la Bruxelles, cu Luxemburg.

La Euro 2024, Belgia va juca în Grupa E, cu România, Ucraina şi Slovacia.

Muntenegru a terminat pe locul 3 în Grupa G din preliminarii, cu 11 puncte, după Ungaria (18p) şi Serbia (14p), şi înaintea celor din Lituania (6p) şi Bulgaria (4p).

Reprezentativa condusă de Robert Prosinecki s-a impus în ambele meciuri de pregătire din luna martie, 2-0 cu Belarus şi 1-0 cu Macedonia de Nord, disputate în Turcia (de menţionat că a pierdut cu acelaşi scor, 1-3, ultimele două partide din deplasare, în Ungaria şi, respectiv, Serbia).

Muntenegru este pe locul 70 în clasamentul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul Euro 2024, duminică, 9 iunie, la Podgorica, cu Georgia.

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2012, când Belgia şi Muntenegru au remizat într-o partidă amicală disputat la Bruxelles, scor 2-2.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Belgia – Muntenegru.

Belgia – Muntenegru 1
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro