Sari direct la conținut

​Amical: Olanda vs Canada – Premieră la Rotterdam

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Olanda – Canada, meci de pregătire, este programat, joi, 6 iunie, de la ora 21:45, pe De Kuip din Rotterdam, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Olanda, calificată la Campionatul European turneul final al Campionatului European, şi Canada, care va participa în premieră la Copa America, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide amicale ale zilei.

Olanda s-a calificat la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa B din preliminarii, cu 18 puncte, cu patru mai puţine decât prima clasată, Franţa (22p), dar la distanţă mare de celelalte echipe din grupă, Grecia (13p), Irlanda (6p) şi Gibraltar (0p).

Naţionala condusă de fostul mare internaţional batav Ronald Koeman a disputat două meciuri de pregătire în luna martie, 4-0 pe teren propriu cu Scoţia şi 1-2 în deplasare cu Germania (singurul eşec din ultimele cinci partide, serie în care a marcat 13 goluri).

„Portocala mecanică” ocupă locul 7 în clsamanetul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul la Euro 2024, luni, 10 iunie, la Rotterdam, cu Islanda.

Olanda va juca la Euro 2024 în Grupa D, cu Franţa, Austria şi Polonia.

Canada va evolua în premieră, în această vară, la Copa America, competiţie organizată în SUA şi la care s-a calificat după ce a câştigat meciul pentru locurile 5-6 în Nations League CONCACAF.

Reprezentativa antrenată de Jesse Marsch (fost la Salzburg şi Leeds) a terminat pe locul 2 în Grupa D, după Guatemala, şi înaintea celor din Guadelupa şi Cuba, apoi a pierdut în sferturile de finală cu SUA, scor 1-1 după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 2-3 după penalty-uri, pentru ca în partida pentru locul 5 să treacă de Trinidad şi Toobago, scor 2-0 (Canada a pierdut trei din ultimele cinci partide, serie în care a primit 11 goluri).

Nord-americanii au pierdut ultimele două meciuri jucate împotriva unor naţionale din Europa, 0-1 cu Belgia şi 1-4 cu Croaţia, ambele în faza grupelor la CM 2022 din Qatar.

Canada ocupă locul 49 în clasamentul FIFA şi va mai disputa un meci de pregătire înainte de debutul la Copa America, duminică, 9 iunie, la Bordeaux, cu Franţa.

Canada va juca la Copa America în Grupa A, cu Argentina, Peru şi Chile.

Olanda şi Canada nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, aceasta fiind prima confruntare directă dintre cele două echipe naţionale într-un meci amical sau oficial.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Olanda – Canada.

Olanda – Canada 1
Cotă 1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro