Sari direct la conținut

Amical: Polonia vs Ucraina – Test de foc pentru adversara României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Polonia – Ucraina, meci de pregătire, este programat, vineri, 7 iunie, de la ora 21:45, pe Stadion Narodowy din Varşovia, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4 şi Prima Sport 4.

Polonia şi Ucraina, calificate la Campionatul European după ce s-au impus în play-off-ul din Nations League, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide amicale înainte de debutul la Euro 2024.

Polonia a ajuns la turneul final din Germania după ce a câştigat play-off-ul A din Nations League, în care a trecut în semifinale de Estonia, scor 5-1 pe teren propriu, şi în finală de Ţara Galilor, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după penalty-uri, în deplasare.

În preliminarii, reprezentativa antrenată de Michal Probierz a terminat pe locul 3 în Grupa E, cu 11 puncte, la patru în urma Albaniei şi a Cehiei, care s-au calificat direct la Euro 2024, şi peste Moldova şi Insulele Feroe.

Polonia, care ocupă locul 28 în clasamentul FIFA, este la primul meci amical din 2024 şi va mai disputa încă unul până la debutul la Euro 2024, duminică, 10 iunie, la Varşovia, cu Turcia.

La Euro 2024, Polonia va juca în Grupa D, cu Franţa, Olanda şi Austria.

Ucraina s-a calificat la Campionatul European după ce a câştigat play-off-ul B din Nations League, în care a trecut în semifinale de Bosnia-

Herţegovina, scor 2-1 în deplasare, şi în finală de Islanda, scor 2-1 pe teren propriu (s-a jucat la Wroclaw, în Polonia).

Viitoarea adversară a României de la Euro 2024 s-a clasat pe locul 3 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte, la egalitate cu Italia, care a terminat pe locul 2, avantajată de rezultatele meciurilor directe, şi cu şase mai puţine ca Anglia, care a ocupat locul 1.

Ucraina a disputat un singur meci de pregătire în 2024, pe 3 iunie, în deplasare, cu Germania, scor 0-0.

Naţionala condusă de Serhii Rebrov este pe locul 22 în clasamentul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul la Euro 2024, luni, 11 iunie, la Chişinău, cu Moldova.

La Euro 2024, Ucraina va juca în Grupa E, cu Belgia, România şi Slovacia.

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit ultima oară în noiembrie 2020, tot într-o partidă de pregătire, la Chorzow, iar Polonia s-a impus cu Ucraina, scor 2-0 (palmaresul confruntărilor directe este favorabil polonezilor, cu patru succese, faţă de trei ale ucrainenilor; alte două partide s-au terminat la egalitate).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Polonia – Ucraina.

Polonia – Ucraina 1X
Cotă 1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro