Sari direct la conținut

Amical: Suedia vs Serbia – Ultima repetiţie pentru plavi înainte de Euro 2024

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Suedia – Serbia, meci de pregătire, este programat, sâmbătă, 8 iunie, de la ora 19:00, pe Friends Arena din Stockholm, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport PPV 2.

Suedia, marea absentă de la turneul final din Germania, şi Serbia, calificată cu emoţii la Campionatul European, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide amicale perfectate înainte de debutul Euro 2024.

Suedia a terminat pe locul 3 în Grupa F din preliminarii, cu 10 puncte, la distanţă mare de cele două echipe calificate, Belgia (20p) şi Austria (19p), reuşind să se claseze doar peste Azerbaidjan (7p) şi Estonia (1p).

Naţionala antrenată de Jon Dahl Tomasson (fostul internaţional danez a fost instalat pe 1 martie 2024) ocupă locul 27 în clasamentul FIFA şi a disputat patru partide de verificare în acest an, una în luna ianuarie, 2-1 acasă cu Estonia, două în luna martie, 2-5 în deplasare cu Portugalia şi 1-0 pe teren propriu cu Albania, şi cea mai recentă, pe 5 iunie, 1-2 în Danemarca.

De menţionat că Suedia a câştigat ultimele trei meciuri jucate pe teren propriu, toate fiind amicale!

Serbia s-a clasat pe locul 2 în Grupa G a preliminariilor, cu 14 puncte, cu patru mai puţine decât Ungaria, dar peste Muntenegru (11p), Lituania (6p) şi Bulgaria (4p).

În partidele de verificare disputate în luna martie, disputate în deplasare, reprezentativa condusă de Dragan Stojkovic, fosta mare glorie a Iugoslaviei, a pierdut cu Rusia, 0-4, şi a câştigat cu Cipru, scor 1-0, iar în cel mai recent meci amical, care a avut loc pe 4 iunie, a cedat în Austria, scor 1-2.

Atenţie, Serbia are patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri, oficiale şi amicale, disputate în deplasare!

Serbia, care ocupă locul 33 în clasamentul FIFA, va juca la Euro 2024 în Grupa C, cu Anglia, Danemarca şi Slovenia.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în ediţia 2022 din Nations League, când Serbia a câştigat ambele meciuri cu Suedia, 1-0 în deplasare şi 4-1 pe teren propriu (au mai fost două partide amicale, victoriile fiind împărţite, Serbia în 2009, scor 2-0 acasă, şi Suedia în 2012, scor 2-1 pe teren propriu).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Suedia – Serbia.

Suedia – Serbia 1X
Cotă 1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro