Sari direct la conținut

​Amical: Polonia vs Turcia – Test dur înainte de Euro 2024

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Polonia – Turcia, meci de pregătire, este programat, luni, 10 iunie, de la ora 21:45, pe Stadion Narodowy din Varşovia, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 și Prima Sport 1.

Polonia şi Turcia, ambele calificate la Campionatul European, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide amicale înainte de debutul la Euro 2024.

Polonia a ajuns la turneul final din Germania după ce a câştigat play-off-ul A din Nations League, în care a trecut în semifinale de Estonia, scor 5-1 pe teren propriu, şi în finală de Ţara Galilor, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după penalty-uri, în deplasare.

În preliminarii, reprezentativa antrenată de Michal Probierz a terminat pe locul 3 în Grupa E, cu 11 puncte, la patru în urma Albaniei şi a Cehiei, care s-au calificat direct la Euro 2024, şi peste Moldova (10p) şi Insulele Feroe (2p).

Polonia este într-o formă bună şi a reuşit să câştige precedentele trei partide, iar în ultimele cinci meciuri disputate nu a pierdut deloc (în acest interval a marcat nouă goluri).

Polonia, care ocupă locul 28 în clasamentul FIFA, a disputat un singur meci amical în acest an, pe 7 iunie, pe teren propriu, cu Ucraina, scor 3-1.

La Euro 2024, Polonia va juca în Grupa D, cu Franţa, Olanda şi Austria.

Turcia a ajuns la Euro 2024 după ce, în preliminarii, a câştigat Grupa D, cu 17 puncte, cu unul mai mult decât Croaţia, care s-a clasat pe locul 2; din grupă au mai făcut parte Ţara Galilor (12p), Armenia (8p) şi Letonia (3p).

Turcia, care ocupă locul 40 în clasamentul FIFA şi ăl are ca selecţioner pe italianul Vincenzo Montella, nu a reuşit să câştige nici măcar o partidă din cele trei de pregătire dissputate în 2024, toate în deplasare: 0-1 cu Ungaria la Budapesta, 1-6 cu Austria la Viena (ambele în martie) şi 0-0 cu Italia la Bologna (pe 4 iunie).

Turcia este fără victorie în acest an, ultimul succes fiind datat 18 noiembrie 2023, scor 3-2 cu Germania, în deplasare, într-un meci amical.

La Euro 2024, Turcia va juca în Grupa F, cu Portugalia, Cehia şi Georgia.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară acum mai bine de 30 de ani, mai precis în 1993, în preliminariile pentru CM 1994 din SUA, când fiecare s-a impus pe teren propriu, Turcia cu 2-1, iar Polonia cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Polonia – Turcia.

Polonia – Turcia 1X
Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro