Sari direct la conținut

Amical: Olanda vs Islanda – Batavii, favoriţi la ultima repetiţie

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Olanda – Islanda, meci de pregătire, este programat, luni, 10 iunie, de la ora 21:45, pe De Kuip din Rotterdam, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 2.

Olanda, calificată fără emoţii la Campionatului European, şi Islanda, care a ratat dramatic prezenţa la turneul final din Germania, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide amicale perfectate înainte de debutul Euro 2024.

Olanda s-a calificat la turneul final al Campionatului European din Germania după ce a terminat pe locul 2 în Grupa B din preliminarii, cu 18 puncte, cu patru mai puţine decât prima clasată, Franţa (22p), dar la distanţă mare de celelalte echipe care au mai făcut parte din grupă, Grecia (13p), Irlanda (6p) şi Gibraltar (0p).

Naţionala condusă de fostul mare internaţional Ronald Koeman ocupă locul 7 în clasamentul FIFA şi a disputat trei meciuri de pregătire în 2024, două în luna martie, 4-0 pe teren propriu cu Scoţia şi 1-2 în deplasare cu Germania (singurul eşec din ultimele cinci partide, serie în care a marcat 13 goluri), şi unul pe 6 iunie, când a trecut, acasă, de Canada, scor 4-0.

„Portocala mecanică” nu a primit gol în cinci (toate câştigate) din ultimele şase meciuri disputate (singurul în care a primit a fost un eşec, 1-2 cu Germania).

Olanda va juca la Euro 2024 în Grupa D, cu Franţa, Austria şi Polonia.

Islanda a terminat preliminariile pe locul 4 în Grupa J, cu doar 10 puncte, sub Portugalia (30p), Slovacia (22p) şi Luxemburg (17p), dar peste Bosnia-Herţegovina (9p) şi Liechtenstein (0p).

În play-off-ul B din Nations League, naţionala condusă de Age Hareide a trecut în semifinale de Israel, în deplasare (s-a jucat la Budapesta, Ungaria), scor 4-1, dar a pierdut în finală, tot în deplasare (s-a jucat la Wroclaw, Polonia), 1-2 cu Ucraina.

Islanda, care ocupă locul 72 în clasamentul FIFA, a disputat o singură partidă amicală în 2024, pe 7 iunie, în deplasare, cu Anglia, pe care a câştigat-o surprinzător, scor 1-0.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru Euro 2016, când Islanda s-a impus de fiecare dată cu Olanda, scor 2-0 pe teren propriu şi 1-0 în deplasare (asta după ce, în zece partide anterioare, batavii au câştigat de nouă ori şi au remizat o dată).

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Olanda – Islanda.

Olanda – Islanda 1
Cotă 1,20

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro