Sari direct la conținut

Amical: Moldova vs Ucraina – Ultimul test pentru adversara României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Moldova – Ucraina, meci de pregătire, este programat, marţi, 11 iunie, de la ora 19:00, pe Stadionul Zimbru din Chişinău, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Moldova, care a fost mai aproape ca niciodată de accederea la un turneu final, şi Ucraina, calificată cu mari emoţii la Campionatul European din Germania, se întâlnesc într-una dintre ultimele partide amicale înainte de startul Euro 2024.

Moldova a terminat pe locul 4 în Grupa E, cu 10 puncte, după Albania (15p), Cehia (15p) şi Polonia (11p), şi peste Insulele Feroe (2p), dar a jucat meciul decisiv pentru locul 2 cu Cehia (scor 0-3 în deplasare).

În partidele de verificare din luna martie, disputate în Antalya (Turcia), selecţionata condusă de Serghei Cleşcenco a remizat cu Macedonia de Nord, scor 1-1, şi a trecut de Insulele Cayman, scor 4-0, iar pe 8 iunie a câştigat pe teren propriu cu Cipru, scor 3-2, într-un alt meci amical.

Moldova, locul 153 în clasamentul FIFA, va debuta în septembrie în Nations League, fiind repartizată în Grupa 2 din Liga D, alături de Malta şi Andorra.

Ucraina s-a calificat la Euro 2024 după ce a câştigat play-off-ul B din Nations League, în care a trecut în semifinale de Bosnia-Herţegovina, scor 2-1 în deplasare, şi în finală de Islanda, scor 2-1 pe teren propriu (s-a jucat la Wroclaw, în Polonia).

Viitoarea adversară a României de la Euro 2024 s-a clasat pe locul 3 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte, la egalitate cu Italia, care a terminat pe locul 2, avantajată de rezultatele meciurilor directe, şi cu şase mai puţine ca Anglia, care a ocupat locul 1.

Ucraina, care este condusă de Serhii Rebrov şi ocupă locul 22 în clasamentul FIFA, a disputat două meciuri de pregătire în 2024, ambele în deplasare, pe 3 iunie, cu Germania, scor 0-0, şi pe 7 iunie, cu Polonia, scor 1-3.

La Euro 2024, Ucraina va juca în Grupa E, cu Belgia, România şi Slovacia.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în 2014, tot într-un meci amical, când Ucraina s-a impus pe teren propriu cu Moldova, scor 1-0 (anterior, se întâlniseră în preliminariile pentru CM 2014 din Brazilia, când au remizat la Chişinău, scor 0-0, pentru ca apoi, la Odesa, Ucraina să câştige cu Moldova, scor 2-1).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Moldova – Ucraina.

Moldova – Ucraina 1,45
Cotă 2.30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro