Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Etapele legale prin care pot fi scoase Antenele din sediul pe care il ocupa ilegal; Procurorul general interimar vrea sa redeschida "Dosarul Revolutiei"; Armata cumpara inca 12 avioane F-16 second-hand

HotNews.ro
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto

Etapele legale prin care pot fi scoase Antenele din sediul pe care il ocupa ilegal. Razboiul dintre ANAF si televiziunile lui Dan Voiculescu se pregateste sa intre intr-o noua faza. Reprezentantii Antenelor au refuzat sa plece din imobilul confiscat in dosarul ICA, asa ca Fiscul nu are decat optiunea unui proces de evacuare, care insa dureaza foarte putin, arata expertii in drept. Scandalul evacuarii televiziunilor din trustul Intact se va muta in instanta. Termenul de cinci zile in care „Antenele” trebuiau sa plece de buna voie din sediul situat pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti a expirat la sfarsitul saptamanii trecute, dar trustul de presa nu a dat semne ca vrea sa accepte somatia. Pentru ca reprezentantii televiziunilor au refuzat sa se mute voluntar, singura optiune a Fiscului de a intra in imobil este deschiderea unei actiuni de evacuare in instanta, scrieAdevarul.

Procurorul general interimar vrea sa redeschida „Dosarul Revolutiei”. Bogdan Licu , cel care indeplineste functia de procuror general interimar, a inaintat Inaltei Curti de Casatie si Justitie Dosarul Revolutiei, pentru a fi reanalizat. Cererea procurorului Bogdan Licu, adresata instantei supreme, vine dupa ce presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a facut o noua plangere impotriva solutiei de clasare a dosarului. Daca plangerea depusa de Maries va fi admisa, atunci dosarul va fi redeschis. Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, ranirea a 1.855 de persoane prin impuscare, ranirea a 343 de persoane in alte imprejurari si retinerea a 924 de persoane. Ulterior, Asociatia 21 Dece mbrie si peste o suta de victime si urmasi ai celor care au avut de suferit in decembrie 1989 au atacat la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia procurorilor militari de inchidere a dosarului. Pe 22 ianuarie 2016, judecatorii de la instanta suprema au respins plangerea depusa de Asociatia 21 Decembrie 1989, insa alte zeci de plangeri ase ma – natoare inca se afla pe rolul instantei, anuntaEVZ.

Armata cumpara inca 12 avioane F-16 second-hand. Cati soldati americani vor sosi in Romania in 2017. Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a declarat luni ca in Romania ar putea ajunge in 2017 aproape o mie de militari americani, care vor desfasura antrenamente si exercitii prin rotatie. De asemenea, Romania va cumpara inca 12 avioane de lupta F-16, tot la mana a doua, procedurile privind achizitia urmand sa fie demarate anul acesta, iar achizitia in 2017. Ministerul Apararii pregateste in acest an procedurile pentru achizitia a 12 avioane de lupta F-16, a declarat ministrul Apararii Mihnea Motoc, la Interviurile Europa FM, achizitia propriu-zisa urmand sa fie demarata in 2017. ”Urmarim sa achizitionam din excedentul disponibil al unor aliati aparatura care este in resurse, este performanta, este operationala. Nu pot sa subscriu la etichetarea lor ca fiind de mana a doua. Nu stim de unde le vom achizitiona. Deocamdata am lansat o cerere de informatii de la toate tarile aliate care au in dotare asemenea aparate, inclusiv de la SUA si cinci aliati europeni. Asteptam raspunsurile lor sa vedem in ce directie ne putem duce”, a detaliat ministrul, informeazaGandul.

Presedintele Comitetului European al Regiunilor: Coruptia, motivul pentru care in Romania exista cea mai saraca regiune a Europei. Autoritatile romane au complicat si mai mult procesul de accesare a fondurilor europene de frica sa nu greseasca, iar auditul de la Bruxelles sa descopere acest lucru -, este de parere Markku Markkula, presedintele Comitetului European al Regiunilor, organ consultativ reprezentand autoritatile locale si regionale din Europa. Astfel, s-a ajuns la o rata scazuta de absorbtie. De aceea, este nevoie de o simplificare la nivel european a procedurilor mult prea birocratice si de o flexibilizare a acestora, important fiind impactul proiectelor finantate. Pe de alta parte, valul de migratie va schimba intreaga economie si arhitectura europeana. Prezent la Bucuresti, unde s-a intalnit cu premierul Dacian Ciolos si cu alti oficiali romani si a participat la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania, Markku Markkula a acordat un interviu ziarului „Romania libera” in care arata care au fost greselile in ceea ce priveste mecanismul de alocare si absorbtie a fondurilor UE, ce lectii avem de invatat si cum nivelul ridicat al coruptiei te poate impinge pe ultimul loc in Europa atunci cand este vorba despre saracie, scrieRomania Libera.

Denunturi pe banda rulanta in dosarul vicepresedintelui ASF. Declaratiile senatoarei Doina Tudor in fata procurorilor. In scandalul mita de la Carabulea pentru presedintele Comisiei de supraveghere a asigurarilor, o senatoare face denunturi pe banda rulanta. In timp ce pe fostul ei coleg din camera superioara a Parlamentului il acuza ca si-ar fi pastrat intreaga mita de 500 de mii de euro, pe sotul ei il acuza de tradare. Doina Tudor este urmarita penal in aces caz de coruptie, iar plenul Senatului urmeaza sa hotarasca daca ii ridica sau nu imunitatea. Senatoarea Doina Tudor este acuzata de complicitate la luare de mita. Procurorii anticoruptie sustin ca ar fi intermediat o parte din suma care a ajuns la sotul ei, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Din criza britanica romanii ar putea iesi in castig. Criza britanica nu a produs numai daune. Ea ar putea deveni o buna ocazie pentru politica romaneasca de a limita migratia fortei de munca si de a lansa politici prevazatoare pe termen lung. Dupa summit-ul de la Bruxelles se manifesta o anumita insatisfactie. Romanii ar fi iesit in paguba, se spune, iar o deputata europeana aleasa pe listele PSD il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca nu ar fi pledat sincer cauza tarii sale. In acest context incarcat de neintelegeri, se impun cateva precizari. Romania nu avea de ales intre pastrarea avantajelor de pe piata muncii si pierderea lor. Alegerea era intre Brexit si un compromis oarecare. Or, compromisul era mai bun decat Brexit-ul, lucru cu care toata lumea a fost de acord, informeazaDeutsche Welle.

Cum a furat peste 15 milioane de euro clanul lui Napoleon si Tarzan de la Ivesti. Istoria bulibasilor evaziunii fiscale. Clanul tiganesc Stanescu, ai carui membri au sute de firme pe raza localitatilor Ivesti, Liesti, Tecuci si Galati, s-a specializat in evaziune fiscala din comertul cu fier vechi, dar si pe zeci de tepe date altor firme. Pe numele membrilor grupului sunt peste 100 de dosare penale, in diverse stadii. Spiritul antreprenorial a patruns adanc in sufletul comunitatii tiganesti din judetul Galati. In ultimii ani, membrii clanului Stanescu au infiintat, la Ivesti, Galati, Liesti si Tecuci, sute de sereleuri prin care au derulat afaceri de sute de milioane de euro. Insa chiar daca pare sa avem o minunata reflectare a egalitatii de sanse, in realitate asistam la un adevarat dezmat fiscal. Peste 80% dintre firmele patronate de oamenii de afaceri romi au fost prinse facand evaziune fiscala, paguba produsa bugetului de stat, dar si unor alte firme private, ridicandu-se la o suma ametitoare: peste 15 milioane de euro doar in ultimii patru ani, scrieAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro