Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Exodul medicilor şi sănătatea bolnavă a unui popor; 1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit. Soluția pentru a stopa fenomenul; Prima închisoare din România la ­standarde europene se construiește în județul Buzău

HotNews.ro
subiecte, Foto: Hotnews
subiecte, Foto: Hotnews

Exodul medicilor şi sănătatea bolnavă a unui popor.Medicii au renunţat la halate şi au luat drumul străinătăţii, lăsând în urmă săli goale de operaţii, tineri încă nepregătiţi sau gata şi ei să plece şi pacienţi care aşteaptă pe holuri, sperând că sistemul va avea grijă de ei. Un medic român vorbeşte despre motivele care l-au determinat să plece. Şi niciunul nu e legat de bani. Birocraţia, sărăcia din clinici şi un stat greoi au “curăţat” sistemul de medici chiar şi acolo unde putea fi tratat, potrivitGandul.

1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit.Potrivit unui studiu făcut de “Alianţa Naţională a Studenţilor din România″, în care au fost analizate 25 de universităţi de stat, din cele 49, media de abandon este de 36%. Cifra ne situează printre ţările codașe din Uniune la capitolul educaţie. Fenomenul ar putea fi stopat, dacă ar exista şi la noi consilieri de cariera în licee, care să îi îndrume pe elevi. Tocmai de aceea, multe universităţi organizează aşa zisele şcoli de vară, potrivitStirile ProTv.

Prima închisoare din România la ­standarde europene se construiește în județul Buzău. Terenul alocat viitoarei închisori are suprafața totală de 15 hectare pe care se află 17 clădiri. Ele au fost utilizate de unitățile militare 1635, 1661 și 1698, care s-au desființat în anul 2006, iar fostele cazărmi au fost ulterior transferate de la Ministerul Apărării Naționale la Ministerul Justiției. Pentru transferarea acestor obiective către Ministerul Justiției, demersurile au început încă din anul 2007, potrivitRomania Libera.

”Comorile” ascunse din Transilvania. Străinii sunt fermecați de satele săsești din Ardeal. Satele săseşti din Ardeal continuă să îi atragă ca un miraj pe turişti, în special pe străini. Cei cu adevărat curioşi pot descoperi în zona Sibiului un turn înclinat, care îi face concurenţă celui din Pisa, dar şi cetăţi care au reuşit să sfideze, timpul Localnicii îi găzduiesc pe drumeţi pe saltele, de paie şi îi îmbie cu bucate simple preparate, în casă, potrivitStirile ProTv.

Parcurile din București devenite ruine. Cişmigiul, de pildă, grădina aristocraţilor de altădată, este acum un amalgam de istorie şi gunoaie. La şosea, gardul rupt se reazemă-n trotuar. După poartă, paragină. Igrasia s-a întins pe foste anexe, iar băncile au inceput să se rupă. În bălării găseşti bucăţi de statui. Ceva mai încolo, altele, tot la pământ aruncate. Acelaşi peisaj dezolant este şi-n cartierul Cotroceni, în parcul Romniceanu, potrivitDigi24.

Crucea de la Caraiman. Povestea incredibilă a celei mai înalte cruci din lume amplasate pe un vârf montan.Drumul până la Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, încântă privirea şi poate fi parcurs de oricine, neavând un grad mare de dificultate. Deşi mulţi o văd de pe Valea Prahovei, iar alţii au urcat pe munte să o priveasc de aproape, puţini ştiu cât de greu a fost ridicată în 1828, din ordinul lui Ferdinand I, potrivitGandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro