Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: In timp ce sindicalistii isi urla saracia, liderii se imbogatesc din cotizatiile lor; Modul mafiot in care Vintu tragea sforile in Guvernul Tariceanu; ANAF-UL nu tine cont nici de doliu. Casa Regala este executata de fisc

HotNews.ro
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto

In timp ce sindicalistii isi urla saracia, cineva se imbogateste din cotizatiile lor. Liderul de sindicat castiga 22.000 de euro lunar. Declaratiile de avere ale celor mai vocali lideri sindicali arata ca acestia beneficiaza, din partea federatiilor pe care le conduc, dar si a unor institutii de stat sau firme private, de venituri impresionante, cu mult peste cele ale angajatilor pe care trebuie sa-i protejeze. Un clasament al sindicalistilor platiti regeste il are cap de serie numarul 1 pe Eugen Luha, care a avut, in 2015, opt locuri de munca! El este presedinte si manager de proiect la Federatiei Sindicatelor Gaz-Romania (FSGR) si vicepresedinte la CNSLR Fratia, apoi administrator la SEA COMPET Tg. Mures, sef departament la EON Servicii Tg. Mures si membru in Consiliul de supraveghere al EON AG Dusseldorf, membru in AGA la SC Sind Romania SRL, director la Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR). Pentru fiecare functie detinuta primeste salariu, scrieEVZ.

Modul mafiot in care Vintu tragea sforile in Guvernul Tariceanu. Judecatorii care au decis arestarea la domiciliu a viceguvernatorului Bancii Nationale, Bogdan Olteanu, arata in motivarea acestei sentinte cum a tras Sorin Ovidiu Vintu sforile pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in fotoliul de guvernator al Deltei Dunarii. Ziaristul nu si-a dorit functia pe motiv ca salariul era mic, insa mogulul l-a facut sa accepte demnitatea publica. Mogulul Sorin Ovidiu Vintu (61 de ani) stia cu doua saptamani inainte de anuntul oficial ca jurnalistul Liviu Mihaiu (53 de ani) urma sa fie pus de fostul premier Calin Popescu Tariceanu in functia de guvernator al Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”. Detaliile apar in motivarea Curtii Supreme prin care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu (45 de ani), acuzat de trafic de influenta, a fost plasat in arest la domiciliu. Politicianul este cercetat de DNA pentru ca ar fi primit sprijin electoral si o spaga de un milion de euro de la Vintu, in schimbul influentei pe care urma sa o exercite asupra lui Tariceanu. La acea vreme, Olteanu avea doua calitati: detinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si era finul de cununie al premierului, anuntaAdevarul.

Jonglerie ilegala: Cum a ajuns plaja pescarilor din 23 August proprietate privata. O limba de pamant lata de nici 20 de metri, cuprinsa intre faleza Marii Negre si linia de cale ferata Constanta-Mangalia, a provocat un imens scandal intre pescarii care-si trag aici barcile si Primaria comunei 23 August. In urma cu mai bine de o luna de zile, „Romania libera” arata cum ultimul sat de pescari de pe litoralul Marii Negre, cel situat intre Costinesti si Olimp, in dreptul Haltei Pescarus, risca sa fie ras de pe fata pamantului pentru a face loc unor posibile interese imobiliare. Nu toti pescarii de aici s-au resemnat, iar unii dintre ei merg mai departe cu procesele intentate Primariei 23 August, cea care vrea sa demoleze asezarea. Intre timp, ies la iveala jongleriile pe care primarul comunei, Mugur Viorel Mitrana, cu complicitatea tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politica, le-a pus la cale pentru a dispune dupa bunul plac de parcela respectiva, informeazaRomania Libera.

Transfuziile gresite de sange, o practica in sistemul sanitar romanesc. Lista spitalelor neautorizate. Sub protectia anonimatului, un medic de la ”Spitalul de Arsi’ sustine ca numai acolo au fost cel putin 3 cazuri, dintre care doua mortale. Cel care a supravietuit a avut noroc. Avea 22 de ani cand s-a produs eroarea, iar tineretea a limitat reactiile negative. Reprezentantii institutiei nu au vrut sa comenteze acuzatiile. Tanarul de 22 de ani a fost adus in stare grava, in urma cu 5 ani, prin transfer de la un Spital din Arges. A stat internat in Spitalul de Arsi nu mai putin de 60 de zile si ceea ce este incredibil este faptul ca eroarea a fost descoperita abia dupa o luna de zile. Pe foile de observatii pacientul a avut trecut in dreptul grupei de sange B3 pozitiv. Abia dupa 30 de zile informatia a fost taiata si a aparut grupa A2, adica cea reala, scrieStirileProtv.ro.

Separarea radicala dintre stat si cultele religioase, un model de evitat. Este modelul laicitatii franceze unul demn de urmat? Nu cumva separarea radicala dintre stat si cultele religioase este un obstacol in calea pacificarii societatii franceze? Ar avea Romania ceva de invatat? In Romania, finantarea publica a cultelor religioase este astazi obiectul unor controverse reinnoite. Grupurile seculariste si modernistii lovinescieni se asociaza periodic pentru a denunta alocarea de bani publici pentru Biserica Ortodoxa. Se uita insa un aspect esential. Alocarea de bani publici pentru constructia de biserici nu este un act politic discretionar, o expresie a „tiraniei majoritatii” sau un aranjament suspect intre Biserica si partide, ci unul care se inscrie in litera si spiritul legii cultelor din 2006, care a fost adoptata dupa multe runde de negocieri cu toate cultele din Romania, anuntaDeutsche Welle.

ANAF-UL nu tine cont nici de doliu. Casa Regala este executata de fisc. Regele Mihai este obligat sa inapoieze impozitul de veteran de razboi pentru care a fost scutita Regina Ana. Casa Regala ar putea fi obligata sa inapoieze o suma uriasa de bani, dupa ce o hotarare a Guvernului Ciolos a stabilit ca sotiile si alte rude ale veteranilor de razboi, a persoanelor cu handicap sau a persecutatilor politici nu mai sunt scutiti de impozite, ca si pana acum. Dupa cum ne-au declarat oficiali din cadrul Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi (ANVR), Regele Mihai este veteran de razboi si beneficiaza, implicit, de aceleasi drepturi. In aceasta situatie, Fiscul trebuie sa aplice legea si in cazul lui, si ar putea obliga Casa Regala sa plateasca, din urma, impozitele de care au fost scutiti Regina Ana si ceilalti membrii ai familiei regale. Spre exemplu, numai pentru Castelul de la Savarsin impozitul era de circa 33-35.000 de lei pe an, asa cum a declarat primarul localitatii, Ioan Vodicean. Familia Regala a solicitat, la inceputul anului, autoritatilor din comuna Savarsin, judetul Arad, scutirea de la plata taxelor locale, invocand prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi si din noul Cod Fiscal, intrat in vigoare dupa ce a fost promulgat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, informeazaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro