Subiectele zilei: PSD, slăbit de plecările unor lideri/ Autoritățile pasează vina de la una la alta. Firea cere ajutorul SRI pentru a rezolva problema cu apa/ Armata Română a rămas fără comandant
Război în declarații privind problema apei potabile. Faptul că autoritățile pasează vina de la una la alta, i-a pus pe gânduri pe bucureșteni : “M-am panicat pentru copil”. Locuitorii capitalei nu mai știu ce să creadă despre calitatea apei de la robinet mai ales că inițial Apa Nova nu le-a comunicat în primă fază despre poluarea cu amoniu a apei captate din râul Argeș. Joi, directorul Apa Nova a declarat că toți consumatorii au fost trecuți pe apa din Dâmbovița după ce Argeșul a fost infestat și că apa de la robienet este potabilă. De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a negat că ar fi spus că apa de la robinet nu este potabilă ci doar a recomandat locuitorilor să nu o consume. Încurcată de situație, Gabriela Firea a cerut ajutorul SRI pentru a rezolva problema cu apa.
Întâlnire de nivel înalt la București. Capitala va găzdui joi și vineri tradiționala reuniune a miniștrilor de Externe, denumită Gymnich, care se desfășoară anual în țara care deține președinția Consiliului UE. Temele de discuție abordate anul acesta sunt legate de situația politică din Venezuela, criza din Siria și relația UE-China. În contextul acestei întâlniri la care participă și Stoltenberg, comandantul NATO, armata română a rămas fără lider după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă. Fostul director al Serviciului Român de Informații, Costin Georgescu, crede că această decizie nu va avea urmări pozitive „Decapitarea Armatei pune în pericol securitatea ţării. Mare bucurie este acum la Moscova”. Mai reținut în declarații a fost Ministrul Apărării care a declarat la finalul întâlnirii informale că subiectul nu este unul care ar trebui discutat în acest moment iar soluțiile urmează să fie găsite în zilele următoare. Până atunci însă, conform Adevărul la conducerea armatei va fi generalul-locotenent Laurian Anastasof.
Klaus Iohannis are cele mai mari șanse să obțină un nou mandat. Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Klaus Iohannis ar fi votat de 34,4% din respondenţi. Principalul său contracandidat ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat la Digi24 că se gândește serios să candideze la alegerile prezidențiale. Cei doi sunt urmați, conform rezultatelor sondajului, de Victor Ponda și Dacian Cioloș care l-au depășit cu mult pe Liviu Dragnea. PSD pare slăbit de plecările unor lideri iar situația a atras atenția presei internaționale. Ziarul francez Le Figaro, scrie că partidul aflat la guvernare dă semne de slăbiciune după plecarea unor lideri precum comisarul european Corina Crețu. Se pare că legăturile cu Liviu Dragnea încep să slăbească iar PSD-ul pierde pe zi ce trece din membri. După ce miercuri Mihai Tudose și-a dat demisia din partid pentru a se înscrie în partidul lui Victor Ponta, joi deputatul Georgian Pop a anunțat că va face și el același lucru.
În PSD dictează pumnul. Viceprimarul Aurelian Bădulescu și primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, și-au împărțit jigniri, pumni și au aruncat cu sticle de apă la sediul Primăriei Capitalei. Potrivit Adevărul conflictul a încetat doar după intervenția Poliției Locale. Totul ar fi pornit din cauza unui proiect de hotărâre privind destituirea lu Bădulescu pe care Gabriel Mutu ar fi vrut să-l inntroducă pe ordinea de zi a ședinței CGMB. Primarul Sectorului 6 neagă bătaia și numește incidentul o „discuție aprinsă„. Bădulescu însă spune că „Mutu a aruncat în mine cu o sticlă plină cu apă. Am reacționat fără să mă temperez. Pe românește, a fost bătaie„. Despre bătaia edililor a vorbit și Gabriela Firea. Ea i-a cerut lui Liviu Dragnea să-l calmeze pe Mutu pentru că ”Lupta politică trebuie să fie una de idei, nu una de mușchi”.
Bun de citit:
Vestea că doi bătrâni au murit de frig în casă și focul aprins cu tizic. O veste grea, venită din nordul înzăpezit al țării, a lovit în sufletele noastre: doi bătrâni dintr-o comună botoșăneană au murit de frig în casă, sub plapumă. Presa a publicat știrea fără alte lămuriri, lăsând pe seama imaginației contextul sinistru, scrie Pressone.
“Cât de des trebuie bătuți copiii?” Reacția Editurii Curtea Veche: Zig Ziglar, un republican, a scris volumul în anul 1985. Va fi reeditat cu o notă explicativă, scrie G4media.
Bullying-ul din învățământ– „Aproape că nu există clasă în care să nu identificăm cel puțin un caz de bullying. O mare eroare e să credem că aceste comportamente violente ale copiilor sunt modul în care se adaptează la viaţa adultă”, scrie Republica.