Sari direct la conținut

Subiectele zilei: S-a „furat” și România furată; Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice; Când vor fi gata spitalele regionale? Teoretic în 2020, practic niciodată

HotNews.ro
subiecte, Foto: Colaj foto
subiecte, Foto: Colaj foto

Rovana Plumb și cei 807 km de autostradă. Ministrul pentru Fonduri Europene a participat la dezbaterile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului asupra proiectului de buget al Ministerului Transporturilor, pentru 2019. „Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce priveşte autostrăzile 180 de kilometri. Până în momentul de faţă în România avem 807 kilometri de autostradă în trafic„. Luată la rost de jurnaliști că face promisiuni pe care din nou nu le va respecta, Rovana Plumb începe să se eschiveze. Întrebată despre spitalele regionale despre care a promis că vor fi gata în 2020, spune că are banii pentru documentația tehnica. Și restul? Ba chiar se răzgândește și renunță și promisiunea cu autostrăzile. ″Nu am promis nimic. Eu am spus, în ceea ce priveşte bugetarea, până la finalizarea 2019 pot fi daţi în trafic. Nu am promis, am spus că se va circula pe mai multe tronsoane.′′.

Guvernul Dăncilă din nou în atenția Consiliului Europei. Reprezentanții de la Bruxelles au atras atenția Guvernului de la București să nu permită contestarea hotărârilor judecătorești definitive. Asta după ce s-a anunțat faptul că Guvernul ia în considerare adoptarea unei ordonanțe de urgență referitoare la apelurile definitive pronunțate de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). ” Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România despre posibilitatea unei ordonanțe de urgență privind recursul în anulare în urma a două decizii ale Curții Constituționale.” Totodată ei recomandă autorităților române să acorde timpul necesar unei consultări ample cu sistemul judiciar și să evalueze cu atenție consecințele practice ale deciziilor Curții Constituționale.

Bun de citit:

Pagina de media: S-a „furat” și România furată. Proiectul de investigații de pe Digi24, scos de pe post. Decizie de ultim moment la Digi24, anunță paginademedia.ro. Postul a decis să renunțe la „România furată”, seria de investigații lansată de post în urmă cu cinci ani. Programul ar fi trebuit să intre pe post duminică seara de la 21.30, în cadrul „Jurnalului de seară”, dar nu s-a mai întâmplat, scrie G4media.

România este prezentată ca „El Dorado al chirurgiei estetice” într-un reportaj TV. Cu sutele de clinici private şi cu preţuri care sfidează toată concurenţa, România primeşte din ce în ce mai mulţi pacienţi din toată Europa şi din ţările arabe”, este descrierea materialului realizat de jurnaliştii de la TF1. La începutul reportajului de 22 de minute, jurnaliştii prezintă cazul unei franţuzoaice care a venit la Timişoara pentru o operaţie de ridicare a sânilor, dar şi pentru o operaţie de implanturi mamare. Nota de plată finală este cu 1.000 de euro mai mică decât dacă ar fi ales să facă aceste intervenţii în Franţa, scrie Ziarul de Iasi.

Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice. Peste 12,7 milioane de apeluri au fost înregistrate anul trecut la Serviciul Unic de Urgență 112. Mai puțin de jumătate dintre apeluri au fost urgențe. Românii au sunat, în foarte multe cazuri, nu doar din greșeală, ci și intenționat, pentru probleme care nu țin de 112: nu pot returna produse la magazin, este zi şi este aprinsă lumina pe stradă, vor să îşi încarce cartela telefonică, vor să afle mersul trenurilor sau vor să știe cine ar trebui să le monteze aragazul, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro