Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Senatorii, pudici, au respins propunerea prin care "Educatia sexuala" trebuia sa devina materie obligatorie; Scandalul cardurilor de sanatate: Isterie si profit pe seama pacientilor; Oprescu, catre "tataie" Iliescu: "Taceti dracu' din gura si lasati-ma sa fac asta"

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Senatorii, pudici, au respins propunerea prin care „Educatia sexuala” trebuia sa devina materie obligatorie Senatorii au votat impotriva transformarii disciplinei „Educatie pentru sanatate” din materie optionala, in materie obligatorie. Asta dupa ce deputatii dadusera aviz pozitiv. Fostul ministru al Educatiei in mandatul caruia a fost introdus acest optional, senatorul Ecaterina Andronescu, a explicat pentru Adevarulca propunerea legislativa a doctorului Tudor Ciuhodaru (senator PP-DD) nu avea nicio sansa sa primeasca un vot pozitiv.

Oprescu, catre „tataie” Iliescu: „Taceti dracu’ din gura si lasati-ma sa fac asta” Primarul general Sorin Oprescu a declarat marti la Gandul Live ca doreste sa realizeze canalul Dunare-Bucuresti, pentru a avea unde sa ii scoata pe bucuresteni sambata si duminica. In opinia sa, canalul va avea atat o componenta economica, cat si una turistica, dar pentru a-si duce la indeplinire planul are nevoie sa il convinga pe Ion Iliescu ca proiectul este fezabil. „Nu poti sa dezvolti o regiune metropolitana mai repede decat amenajand pentru turism. Canalul va avea componenta economica de transport pe apa, care e cel mai ieftin, va avea componenta turistica importanta, bratul stang ce merge catre Calarasi are Lacul Comana, toata salba de lacuri. Am si eu unde sa ii scot pe bucuresteni sambata si duminica”, a spus primarul general.

Cum l-a urmarit primarul amorez pe rivalul englez Primarul orasului Iasi, Gheorghe Nichita (59 de ani), va afla pe 8 mai daca va fi cercetat in libertate sau arest. Curtea de Apel Bucuresti va judeca contestatia DNA la decizia Tribunalului Bucuresti de cercetare in libertate, sub control judiciar. Nichita este acuzat ca si-a spionat fosta iubita, Adina Samson (33 de ani), cu ajutorul politiei si al interlopilor. Complicii sai principali, Liviu Hliboceanu- seful Politiei Locale Iasi si Stefan Avirvarei- sef serviciu in Politia Locala Iasi, vor afla tot pe 8 mai daca vor fi arestati. Detalii inedite apar din acest dosar. Nichita cerea rapoarte detaliate despre barbatii cu care se intalnea Adina, scrie EVZ.

Se revine la supravegherea legala a internetului In mediile politice se lucreaza discret la o varianta de compromis a legii supravegherii electronice care sa nu mai fie contestata la Curtea Constitutionala. Revine in prim plan subiectul supravegherii Internetului. Romania a fost unul dintre primele state care au denuntat foarte repede legislatia specifica dupa ce Directiva care a stat la temelia ei a fost invalidata de Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Parea ca un castel din carti de joc, construit cu migala ani de zile, se va prabusi intr-o clipa. In Romania reactia anti „big brother” a fost puternica inca de la bun inceput. Prima lege adoptata ca urmare a aplicarii Directivei specifice a fost denuntata la Curtea Constitutionala si invalidata. Ulterior, legea care a fost adoptata a ramas o vreme in vigoare doar pentru faptul ca nu a fost contestata. Intr-adevar, era greu sa pretinzi ca „autoritatile publice respecta si ocrotesc viata privata” (art. 26 din Constitutie), de vreme ce ele insele dispuneau o larga supraveghere. Integral pe Deutsche Welle.dw.

Cine se afla in spatele atacului PSD la Codul Penal. Finul lui Ponta: „Ma nenorocesc, ma fac penal… Eu voiam doar o dezbatere” Zece senatori, noua din partea PSD si unul de la minoritati, au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede multiple modificari ale Codului de procedura penala. Dintre cei zece, patru sunt cercetati penal, cum este chiar cazul initiatorului proiectului, Marius Manolache, iar alti trei sunt trimisi in judecata sau condamnati, iar proiectul lor pare croit pentru a salva penalii din Parlament de condamnari, de arestul preventiv, dar si de spaima denunturilor. Mai mult, ei vor pedepse aspre pentru magistratii care ii trimit in „beciul domnesc” si asta cat mai repede, astfel incat au cerut ca modificarile sa treaca prin Parlament in procedura de urgenta, scrie Adevarul.

Loteria bonurilor fiscale se schimba inca o data. Ce propune acum ministrul Finantelor O solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile castigatoare aferente unei zile, sa fie selectati doar 100 de castigatori, astfel incat suma primita sa fie consistenta, iar solicitarea bonului sa fie stimulata, afirma ministrul Finantelor „Este o solutie, si anume aceea ca sa se pastreze aceeasi abordare de a se extrage luna, ziua respectiva, bonurile fiscale din acea zi, eventual fara niciun fel de valoare – ca ideea e sa stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neaparat valoarea acestuia – iar din acele bonuri, din acea perioada, sa se faca o noua extragere, sa spunem o suta de castigatori, la care sa se imparta acel premiu de un milion de lei, astfel incat castigurile sa fie unele consistente”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pentru Gandul.

Scandalul cardurilor de sanatate: Isterie si profit pe seama pacientilor O scurta trecere in revista a intamplarilor cu care s-au confruntat, zilele acestea, pacientii din Romania scoate in evidenta un „razboi tacit” intre sefii Ministerului Sanatatii si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si furnizorii de servicii medicale, in speta medici de familie, spitale sau policlinici. In spatele acestei confruntari, haosul de la intrarea in vigoare a obligativitatii de a accesa si folosi cardul de sanatate arata ca bolnavii sunt cei mai pagubiti. Concret, ieri aratam ca medicii de la spitale, policlinici si cei de familie acuzau faptul ca nu pot elibera retete si servicii medicale celor care nu au card de sanatate, in lipsa unui document oficial in acest sens, informeaza EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro