Sari direct la conținut

Tânărul care a încercat să îl asasineze pe Donald Trump a lăsat un mesaj pe Steam înainte de comiterea faptei

HotNews.ro
Thomas Crooks. Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia
Thomas Crooks. Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Thomas Matthew Crooks, tânărul în vârstă de 20 de ani care a încercat să îl ucidă pe Donald Trump, a lăsat un mesaj tulburător pe Steam înaintea tentativei de asasinat, relatează Fox News după discuții cu congresmenii care au fost informați de FBI cu privire la evoluția anchetei.

FBI și Secret Service au avut miercuri o discuție în spatele ușilor închise cu legiuitorii din Senatul american, reprezentanții celor două servicii spunându-le congresmenilor că Crooks a transmis un mesaj pe platforma online Steam înainte să meargă cu o pușcă AR-15 la mitingul electoral organizat de echipa lui Trump în Pennsylvania.

„13 iulie va fi premiera mea, priviți-o pe măsură ce se desfășoară”, a scris tânărul. Steam este cel mai mare site din lume în ceea ce privește distribuirea și vânzarea de jocuri video în format digital. Referința lui Crooks la „premiera” sa pare o referință la faptul că numeroase jocuri video sunt lansate în premieră pe Steam, de unde pot fi cumpărate de gameri.

Platforma este folosită de fanii jocurilor video și pentru a-și trimite mesaje și discuta între ei. Steam are zeci de milioane de clienți și utilizatori în întreaga lume.

Mesajul a fost descoperit de anchetatori în timp ce aceștia analizau telefoanele și laptopul lui Crooks. Pe laptop aceștia au găsit căutări pe Google pentru: „Trump”, „Biden”, „când este DNC (n.r. Convenția Națională a Partidului Democrat” și privind mitingul lui Trump din data de 13 iulie.

Anchetatorii americani nu sunt mai aproape de a identifica mobilul lui Crooks

Fox News transmite că senatorii care au fost informați cu privire la progresul anchetei spun că aceasta nu este mai aproape de a descoperi ce l-a motivat pe tânăr să încerce să îl asasineze pe candidatul republican la președinție. Mobilul lui Crooks reprezintă cel mai mare mister al evenimentelor ce s-au desfășurat săptămâna trecută.

Anchetatorii nu au găsit pe laptopul lui Crooks indicii privind apartenența sa la o ideologie anume și interviurile luate celor care l-au cunoscut nu au scos la iveală preferințe politice ale acestuia. El era un republican înregistrat, însă a făcut o donație pentru un cunoscut grup pro-democrat.

FBI a descoperit două telefoane mobile folosite de acesta, primul dintre ele fiind recuperat imediat după împușcarea mortală a sa de către agenții Secret Service. Crooks a avut acest telefon asupra sa în momentul comiterii tentativei asupra vieții lui Trump.

Al doilea telefon a fost găsit la locuința sa și avea doar 27 de contacte salvate. Senatorii au fost informați că FBI încearcă să găsească toate aceste persoane pentru a le intervieva.

O informație de ultimă oră apărută în cursul anchetei este că părinții lui Crooks au reclamat dispariția sa cu doar câteva ore înainte de tentativa de asasinat.

Ei au luat legătura cu poliția locală pentru a spune că fiul lor a dispărut și că sunt îngrijorați cu privire la ce s-a întâmplat cu acesta.

Ambii părinţi ai lui Crooks au lucrat ca asistenţi sociali. Tatăl său este înregistrat la vot ca libertarian, iar mama sa este înregistrată ca democrată, potrivit înregistrărilor electorale de stat.

INTERVIURILE HotNews.ro