Sari direct la conținut

Un ambasador turc face apel la suporteri să se bucure cu moderație „atunci când îi vor învinge pe olandezi”

HotNews.ro
Un ambasador turc face apel la suporteri să se bucure cu moderație „atunci când îi vor învinge pe olandezi”
Fanii turci sărbătoresc victoria împotriva Austriei Foto: Andreas Friedrichs / imago stock&people / Profimedia

Ambasadorul Turciei în Austria, Ozan Ceyhan, a declarat că speră ca fanii să dea dovadă de moderație în modul cum vor sărbători atunci când, și nu dacă, vor învinge Olanda în sferturile de finală ale Euro 2024, sâmbătă, la Berlin, relatează Reuters.

Turcia a învins Austria marți, la Leipzig, într-un meci din optimi și se pregătește acum pentru un meci extrem de important în capitala Germaniei, care găzduiește aproximativ 250.000 de turci expatriați și descendenți ai acestora.

Victoria asupra Austriei a provocat sărbători zgomotoase în orașele din Europa, fanii turci claxonând îndelung, fluturând steaguri și sărbătorind până târziu în noapte.

„Când vom câștiga meciul cu Olanda, cred că poate nu va mai fi nevoie să ne deranjăm vecinii și prietenii austrieci cu claxoane, zgomot inutil și zarvă. Putem sărbători mai liniștiți și mai calmi”, a cerut ambasadorul Ceyhan.

„Nu am nici cea mai mică îndoială că voi, concetățenii mei, toți austriecii de origine turcă, veți fi moderați”, a completat diplomatul.

O victorie a Turciei în fața Olandei le-ar permite să întâlnească Anglia sau Elveția în semifinale, miercuri, la Dortmund, turcii învingându-i deja pe austriecii care au câștigat Grupa D în fața olandezilor.

„Prietenii noștri austrieci au învins Olanda (dar) am câștigat și meciul pe care l-am jucat cu prietenii noștri austrieci. Acum că jucăm împotriva Olandei mă întreb de ce să nu câștigăm cu 3-2?”, a spus ambasadorul.

Turcii vor juca astăzi fără „eroul” din meciul cu Austria, Merih Demiral, care a fost suspendat două etape de către UEFA după ce în meciul din optimi, în care a marcat de două ori, a făcut cu ambele mâini semnul „Lupilor gri”, o grupare de extremă dreapta din țara sa.

INTERVIURILE HotNews.ro