Sari direct la conținut

Un nou sondaj de opinie arată o bătălie strânsă între Donald Trump și Kamala Harris

HotNews.ro
Un nou sondaj de opinie arată o bătălie strânsă între Donald Trump și Kamala Harris
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Un al doilea sondaj de opinie realizat după ce președintele Joe Biden s-a retras din cursa pentru obținerea unui nou mandat arată că Donald Trump și Kamala Harris sunt prinși într-o luptă strânsă.

Un sondaj  New York Times / Siena College publicat joi răstoarnă rezultatele unei alte cercetări publicate cu doar o zi înainte. 

Republicanul Donald Trump o conduce pe vicepreședinta democrată Kamala Harris cu 48%  la 46% într-un sondaj New York Times/Siena College realizat printre alegătorii înregistrați, efectuat între 22 și 24 iulie și publicat joi, scrie Reuters.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.142 de alegători înregistrați la nivel național și a avut o marjă de eroare de 3,3 puncte procentuale.

Într-un sondaj realizat online de Reuters/Ipsos și publicat miercuri situația stătea fix invers: vicepreședintele SUA, Kamala Harris, conducea cu două puncte procentuale în fața lui Donald Trump,  44% versus 42%.

Kamala Harris vs. Donald Trump, categoria „atacuri”

În timp ce republicanii, în frunte cu fostul președinte Donald Trump care vizează un nou mandat la Casa Albă, au lansat un atac concertat asupra Kamalei Harris, americanii încă par nehotărâți înainte de o nominalizare democrată oficială a vicepreședintei în exercițiu pentru o candidatură la președinție.

Doar că atacul republican asupra persoanelor fără copii care a vizat-o pe Harris a generat reacții la care nu se așteptau. O declarație la adresa politicienilor democrați fără copii făcută acum câțiva ani de J.D. Vance, omul ales de Donald Trump pentru postul de vicepreședinte a trecut granița scenei politice, fiind criticate de diverși oameni obișnuiți sau de vedete precum Jennifer Aniston.

„Chiar nu pot să cred că asta vine de la un potențial vicepreședinte. Tot ce pot spune este… Dle Vance, mă rog ca fiica dvs. să fie suficient de norocoasă încât să aibă copiii ei într-o zi”, a spus ea.

Democrata, la rândul ei, a dominat campania electorală americană în cele două zile anterioare cu atacuri la adresa lui Trump, care au scos în evidenţă condamnările sale pentru infracţiuni grave, răspunderea sa pentru abuz sexual şi fraudă.

De altfel, democrații cred că vicepreședinta SUA va putea să folosească drept linii de atac teme precum dreptul la avort și statul de drept.

Asta, în contextul în care, înainte de a fi aleasă în Senat în 2016, Harris a fost procuroare districtuală a orașului San Francisco și procuroare generală a Californiei, în timp ce Donald Trump se confruntă cu mai multe procese.

Campania lui Harris a luat amploare după ce NBC News a relatat joi că fostul preşedinte Barack Obama intenţionează să o susţină în curând pe Harris în calitate de candidat democrat la preşedinţie.

„Apropiaţii lui Obama şi ai lui Harris au discutat, de asemenea, despre aranjarea celor doi, ca să apară împreună în campania electorală, deşi nu a fost stabilită nicio dată”, a precizat NBC.


INTERVIURILE HotNews.ro