Sari direct la conținut

UPDATE Cîțu spune că i-a trimis imediat președintelui propunerea Ioana Mihăilă pentru Sănătate / Ioana Mihăilă va depune jurământul la ora 18.15

HotNews.ro
Florin Citu, Foto: Guvernul Romaniei
Florin Citu, Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîțu spune că i-a trimis imediat președintelui Klaus Iohannis propunerea USR-PLUS ca Ioana Mihăilă să fie succesoarea lui Vlad Voiculescu, iar astăzi am putea avea un nou ministru al Sănătății.

UPDATE 16.04 Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății, a anunțat Administrația prezidențială. Ceremonia de învestire este programată la Cotroceni de la ora 18.15, iar de la 19.00 Iohannis va susține o declarație de presă.

……………

„Imediat am trimis președintelui României propunerea și cred că astăzi Ioana Mihăilă va depune jurământul și vom avea un nou ministru al Sănătății”, a spus Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Ioana Mihăilă (41 de ani), medic endocrinolog, fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu a fost propusă miercuri pentru funcția de ministru al Sănătății.

Nominalizarea acesteia vine la exact o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu, decizie care a creat prima criză majoră în coaliția de guvernare, la mai puțin de 4 luni de la învestirea Cabinetului Cîțu.

USR-PLUS au reacționat anunțând că îi retrag sprijinul premierului Florin Cîțu și au urmat două runde de discuții ale Coaliției, luni și marți.

Marți seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un acord. Liderii celor trei formațiuni au semnat „un act adițional” la protocolul Coaliției. Documentul prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se mai arată în document.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro