UPDATE Numărul elevilor din Arad care au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat în urma unei dezinsecții în școală a crescut la 20 / Starea elevilor este bună și nu necesită internare
Numărul elevilor de la Liceul German din Arad care au ajuns la spital după ce s-au simțit rău după ce s-ar fi intoxicat în urma unei dezinsecții a ajuns la 20, potrivit Ministerului Sănătății. „Au venit cu erupții cutanate și cu dureri de burtă”, a declarat, la Digi 24, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Arad, Simona Roz. Potrivit Ministerului Sănătății, copiii sunt bine și nu au nevoie de internare.
UPDATE ”La acest moment, starea de sănătate a celor 18 copii este bună. Aceștia au rămas sub supraveghere, fără a necesita internare”, anunță Ministerul Sănătății.
Ministerul Sănătății s-a sesizat și a dispus un control mixt de urgență la Arad, în acest caz. Totodată, ministrul Sănătății, Victor Costache, a dispus trimiterea ”de îndată” a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum fimele care folosesc biocide au fost controlate.
UPDATE Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Arad, Simina Roz, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că numărul copiilor care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a crescut la 18. Medicii le-au făcut analize şi aşteaptă rezultatele pentru a afla cu ce substanţă au fost intoxicaţi.
Copiii au 11 și 12 ani. „Deocamdată sunt stabili, cooperanți, nu par să pună probleme”, a precizat Roz.
”În cursul zilei de vineri a avut loc o deratizare în şcoală, iar după cursurile de luni, unii copii au prezentat diverse simptome, când erau deja acasă. Au erupţii cutanate, iritaţii la ochi sau dureri abdominale, dar nu sunt în stare gravă. Verificăm dacă s-au respectat toate procedurile la efectuarea deratizării”, a declarat șeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Constantin Cătană, potrivit Agerpres.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marius Gondor, a declarat că elevii sunt de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, clădirea de pe strada Posada, unde învaţă copii de gimnaziu.
„Se fac verificările necesare. Directorul şcolii este la spital, pentru a vedea care este situaţia copiilor. Se pare că de vină este deratizarea”, a spus Gondor.
Reprezentanţii DSP şi ISJ ţin legătura cu părinţii copiilor printr-un grup special creat pe o reţea de socializare, pentru a-i sfătui să se prezinte la spital la cele mai mici simptome. Până în prezent, mai mulţi părinţi au confirmat că copiii lor se simt rău şi vor fi duşi la UPU.