Sari direct la conținut

USR vrea să înlăture guvernul Ciolacu după prezidențiale. Moșteanu: „Nu vom semna niciun fel de moțiune cu izolaționiștii”

HotNews.ro
Ionut Mosteanu, Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Ionut Mosteanu, Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a afirmat că partidul său nu va semna moțiunea de cenzură inițiată de către AUR. Moșteanu susține că momentul oportun pentru înlăturarea guvernului Ciolacu va veni abia după alegerile prezidențiale din luna mai.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a parlamentarilor USR la care a participat și președintele partidului, Elena Lasconi, prin videoconferință.

„Văd că se ceartă Șoșoacă și cu Simion din nou pe această moțiune. Nu e clar dacă va fi sau nu va fi o moțiune. Cert este că am decis niște lucruri, așa cum vă spuneam și am spus de la începutul anului și eu și colegii mei, nu vom semna niciun fel de moțiune cu izolaționiștii”, a declarat Ionuț Moșteanu, la încheierea reuniunii.

În cazul în care AUR va merge totuși până la capăt cu moțiunea, acesta ar fi un semn că George Simion are o înțelegere cu Marcel Ciolacu, astfel încât o altă moțiune de cenzură să nu mai poată fi depusă în această sesiune parlamentară, crede deputatul USR.

„Oportunitatea unei moțiuni o vedem noi, USR, după alegerile prezidențiale, moment în care, dacă nu pleacă până atunci domnul Ciolacu de bunăvoie, va trebui dat jos, pentru că credibilitatea dânsului este în cădere liberă și nu ne permitem ca țară în perioada asta, să avem un premier cu o credibilitate făcută zob, un premier care, iată, când toată Europa se zguduie după declarațiile oamenilor lui Donald Trump, el stă și alergă pisicuțe prin copaci”, a comentat Moșteanu.

El a precizat că, după alegerile prezidențiale, USR este dispusă să discute cu toate partidele pro-europene astfel încât să fie instalat un guvern condus de un premier credibil, care să propună un set clar de reforme.

La rândul său, senatorul Ștefan Pălărie a spus că Marcel Ciolacu nu poate fi o soluție pentru o guvernare pe termen lung.

„Marcel Ciolacu are nevoie să își dea demisia cel mai probabil, probabil că tensiunile din declarațiile inculpaților din dosarul Nordis în momentul de față fac o pernă de spini pentru domnul Ciolacu. Dacă domnul Ciolacu își va da demisia, vom vedea în momentul respectiv cum putem să construim o guvernare responsabilă din forțele pro-europene din Parlamentul României”, a spus Pălărie.

INTERVIURILE HotNews.ro