Sari direct la conținut

Utile: 5 motive pentru care scade libidoul; Piperul, ardeiul iute si hreanul accelereaza arderile; Cum sa aratam cu sapte ani mai tineri; Cum sa ai un abdomen suplu

HotNews.ro

5 motive pentru care scade libidoul. Placeri nevinovate precum o masa imbelsugata, un ceai relaxant, un antidepresiv sau o tigara in plus iti pot afecta frecventa si dorinta sexuala. Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Asociatia Medicala Americana, 43 la suta dintre femei si 16 la suta dintre barbati declara ca se confrunta cu un libidou scazut. „Stresul, in ultima perioada cauzat de lipsa banilor, este principalul motiv care duce la scaderea dorintei de a mai intretine relatii intime cu partenerul”, spune specialistul in sexologie, dr. Roxana Mischianu, membru al Asociatiei Romane de Medicina Sexuala. Mai mult, specialistul completeaza ca anumite medicamente au ca efect negativ asupra vietii de cuplu scaderea libidoului. Astfel, antidepresivele, medicamentele pentru tratarea alergiilor sau a hipertensiunii actioneaza la nivelul centrilor nervosi responsabili cu apetitul sexual. Toate acestea pot scadea dorinta sexuala sau creeaza dificultati in obtinerea orgasmului. Integral in Gandul.

Piperul, ardeiul iute si hreanul accelereaza arderile. Ardeiul iute este „prietenul” curelor de slabire, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii „Traiesc, deci ma abtin”. „La fel ca orice condiment picant, precum chili, wasabi sau tabaco, ardeiul are proprietati de ardere a grasimilor, deoarece stimuleaza productia de endorfine si adrenalina in organism si creste rata metabolismului cu 25 la suta timp de trei ore dupa masa”, explica dr. Bilic. Mai mult, specialistul sustine ca ardeiul iute stimuleaza circulatia, transpiratia si sistemul nervos, iar datorita capsaicinei, substanta responsabila de gustul iute, are efect protector pentru mucoasa stomacului. Acesta este recomandat persoanelor care sufera de ulcer sau gastrita, deoarece capsaicina imbunatateste iritatia peretelui gastric, produce sucuri protectoare si acizi care ataca bacteriile. „Acesta are efecte pozitive cardiovasculare, deoarece scade nivelul de colesterol si al aterogenezei”, spune dr. Bilic. Un alt condiment care accelereaza arderile este piperul negru. Specialistii spun ca acesta este un puternic antioxidant si antibacterian, in timp ce ardeiul iute poate stimula si imbunatati sistemul imunitar, scrie Gandul.

Pe masura ce imbatranim, organismul are nevoie de mai putine ore de odihna. O echipa de cercetatori de la Universitatea Surrey din Marea Britanie sustine ca persoanele sanatoase au nevoie de mai putine ore de somn pe masura ce imbatranesc. Mai mult, potrivit specialistilor, chiar daca un adult nu doarme suficient, exista mai putine sanse sa se simta obosit pe parcursul unei zile. Astfel, adultii cu varste cuprinse intre 66 si 83 de ani dorm cu aproximativ 20 de minute mai putin decat persoanele cu varsta cuprinse intre 40 – 55 de ani, care, la randul lor, dorm cu 23 de minute mai putin decat tinerii cu varsta cuprinsa intre 20-30 de ani. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 110 adulti sanatosi, care nu prezentau afectiuni legate de somn, scrie Gandul.

Cum sa aratam cu sapte ani mai tineri. Exista nenumarate tehnici de infrumusetare, iar un aspect fizic mai tanar decat varsta biologica este idealul oricaruia dintre noi, mai ales al femeilor. Specialistii americani au alcatuit un set de recomandari naturale si foarte practice pentru a arata mai tineri, fara a folosi machiaje excesive, operatii estetice scumpe si interventii chirurgicale dermatologice chinuitoare. Feriti-va de soare! Expunerile repetate la razele solare au ca efect aparitia punctelor maronii pe piele, dar si o ingrosare a epidermei. „Folosit in exces, soarele accelereaza acele ceasului-biologic al fiintei umane, provocand imbatranirea prematura” – sustine dr Doris Day, profesor la clinica de dermatologie din cadrul Universitatii din New York. Cititi mai mult in Romania Libera.

Afectiuni care se pot trata cu miere. Racelile si gripele, acneea, bolile hepatice, dar si cele cardiace se pot trata cu succes cu ajutorul produselor care contin miere. Mierea este un adjuvant excelent in tratamentul afectiunile respiratorii, dar si in cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei, sustin specialistii in medicina complementara. 1. Aerosoli cu miere pentru raceli. Manifestarile racelilor, cum ar fi nasul infundat, raspund destul de bine la inhalatiile cu miere, care trebuie dizolvata in apa fierbinte. Cititi mai mult pe EvZ.ro.

Cum sa ai un abdomen suplu. Oricine isi doreste o talie supla, desi de multe ori neglijam aceasta parte a corpului: sedentarismul si alimentele nesanatoase isi spun cuvantul. Abdomenele pot cauza uneori dureri de gat si de spate si sunt destul de greu de executat in mod regulat. Se poate insa ajunge la o talie de invidiat cu ajutorul altor tipuri de exercitii, cum ar fi, spre exemplu, fandarile, mersul pe bicicleta din pozitie intins pe spate sau ridicarea picioarelor. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro