Sari direct la conținut

Utile: 5 schimbari in dieta benefice pentru organism; Remedii usoare pentru picioare grele; Salcamul protejeaza sistemul nervos

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

5 schimbari in dieta benefice pentru organism. Nu trebuie sa ne impunem restrictii severe pentru a manca sanatos. Anumite schimbari alimentare ne sunt mai la indemana decat am putea crede. Iar atunci cand pasii sunt mici, gradati, efortul de adaptare nu oboseste organismul si exista sanse mai mari de reusita. Iata cateva gesturi simple care ne ajuta sa inlocuim alimente mai putin sanatoase cu variantele lor „bune” pentru organism. Lista acestor produse poate continua cu consecinte benefice pentru sanatate, scrie Adevarul.

Dependenta, boala colectionarilor. Oamenii care aduna lucruri inutile pe care le pastreaza din frica de a nu le pierde sunt bolnavi. Preferinta devine pasiune, obsesie si, apoi, fixatie. Pastilele nu ajuta. Tratamentul e psihoterapia.Dependenta este iluzia ca nu se poate fara un obiect, o persoana, sau sex, fara „orice”. Atasamentul fata de acel lucru si frica de ce se poate intampla daca-l pierzi. Toti avem dependente: familie, prieteni, mancare… „A nu se confunda cu nevoia, ce e legata de supravietuire, o dependenta bazala”, spune dr. Gabriel Diaconu, psihiatru, citat de EVZ.

Remedii usoare pentru picioare grele. Venirea sezonului cald ne supune organismul unui efort de adaptare, iar acest lucru se rasfrange si asupra picioarelor. Iata cum le putem ingriji atunci cand le simtim grele, umflate si dureroase. Dupa o zi de stat in picioare si de alergatura, picioarele noastre se resimt. Toata presiunea la care au fost supuse produce senzatie de caldura, de durere si de intepaturi la acest nivel. Venirea sezonului cald accentueaza aceasta problema, din cauza dilatarii vaselor si stagnarii sangelui la nivelul picioarelor. Ignorata, ea poate duce la aparitia varicelor, iar persoanele care sufera de boala varicoasa, de inflamatii ale venelor sau de diabet zaharat resimt mai frecvent aceste simptome suparatoare, scrie Adevarul.

De ce ne dor urechile. Durerea de ureche constituie de multe ori o provocare, deoarece ea poate avea drept cauza atat afectiuni ale urechii cat si, nu de putine ori, afectiuni la distanta. Asadar, durerea de ureche este „pacalitoare” atat pentru pacient, care este convins ca de vina pentru durerea lui este o boala a urechii, cat si pentru specialistul incepator, care daca nu gaseste o afectiune locala, abandoneaza examinarea si catalogheaza durerea ca fiind de tip nevralgic, scrie EVZ.

Femeile traiesc cu 17 ani mai putin, iar barbatii cu 14 ani. Rata de supravietuire la nivel mondial s-a redus considerabil in ultimii ani ca urmare a cresterii numarului bolnavilor psihici, a caror moarte se instaleaza prematur. Schizofrenia si boala maniaco – depresiva sunt doar doua dintre problemele majore care scurteaza viata prea devreme. Cel mai recent studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie scoate la iveala faptul ca speranta de viata a femeilor a fost redusa cu circa 17,5 ani, iar a barbatilor cu aproape 14,6 ani. Stilul de viata, administrarea timp indelungat a antipsihotice duc la aparitia infarctului miocardic si a accidentelor vasculare la varste tot mai mici. Din punct de vedere al sperantei de viata, pacientii cu tulburari mintale se situeaza la nivelul anilor ’30, scrie Cancan.

Salcamul protejeaza sistemul nervos. Nelinistea, irascibilitatea, epuizarea fizica si intelectuala, insomniile si chiar disfunctiile sexuale pot fi atenuate cu ajutorul remediilor preparate din flori de salcam. Insa este foarte important sa fie respectate intocmai indicatiile unui fitoterapeut. Pentru proprietatile terapeutice sunt valorificate florile si scoarta copacului. Florile de salcam au o compozitie chimica foarte complexa, continand taninuri, glucide, acizi organici (cafeic, clorogenic), mucilagii si ulei volatil. De aceea, ele sunt de mare ajutor in caz de irascibilitate, probleme de somn sau de tulburari de memorie. Totodata, preparatele din flori de salcam sunt recomandate in tratamentul afectiunilor digestive si in combaterea crampelor musculare de natura nervoasa, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro