Sari direct la conținut

​Utile: Alimente care te fac mai frumoasă; Anemia la copii. Când trebuie să ne facem griji?; Amorţeala mâinilor, una dintre cele mai frecvente manifestări. Ce afecțiuni poate anunța

HotNews.ro
utile, Foto: Hotnews
utile, Foto: Hotnews

​Alimente care te fac mai frumoasă.Nu este greșit să crezi că secretul unui păr strălucitor și al unghiilor îngrijite stă în salonul de înfrumusețare, însă specialiștii au ajuns la concluzia că ceea ce mănânci te poate face mai frumoasă! Iaurtul grecesc previne apariția ridurilor, iar brânza te ajută să ai o podoabă capilară de invidiat, potrivitClick.

Anemia la copii. Când trebuie să ne facem griji? În cazul în care dieta copilului este bogată în fier și totuși acesta prezintă semne de anemie, este posibil ca organismul lui să nu poată asimila fierul. Anemia poate fi provocată și de pierderi de sânge sau de sângerări la nivelul tractului digestiv. Creșterea rapidă poate cauza anemia la copil. Riscul de anemie feriprivă este mai mare la sugarii mai mici de 12 luni care beau lapte de vacă, potrivitGazeta de Sud.

Amorţeala mâinilor. Ce afecțiuni poate anunța.În cele mai multe cazuri poate nu este nimic grav, dar dacă persistă, nu ignoraţi aceste simptome. Printre bolile cu simptome precum amorțeala mâinilor se numără: sindromul Sjogren, diabet de tip 2, carenţă de vitamina B, leziuni ale măduvei spinării, scleroza multiplă, boala Raynaud, boala Lyme, sindromul Guillan-Bare, potrivitDigi24.

Morcovii scad colesterolul rău. Ce alte alimente sunt bogate în vitamina A. Cele mai bune surse naturale de vitamina A sunt uleiul de ficat de peşte, ficatul, morcovii, legume de culoare verde închis şi galben. Dieta săptămânală care include cantităţi mari de ficat, morcovi, spanac, cartofi dulci sau pepene galben este cea care asigură cantităţile de vitamina A de care organismul are nevoie. Vitamina A funcţionează cel mai bine împreună cu B complex, vitaminele D şi E, calciu, fosfor şi zinc, potrivitAdevarul.

Varicele: simptome, restricţii, tehnici noi de tratament. „Factorii genetici reprezintă principala cauză a afecţiunii, urmaţi de sedentarism, de statul prea mult timp în picioare, fumat, obezitate, vârsta şi sex”, explică Dr. Dan Dumitrescu. Ocazional, varicele pot forma un cheag de sânge dureros, o afecţiune numită tromboflebită. La femei, varicele se pot agrava în timpul ciclului menstrual sau în timpul sarcinii, potrivitCSID.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro