Utile: Alimentul care previne cancerul de prostata; Mit demontat: mesele mici si dese, cheia marilor diete; Ce boli se pot ascunde in spatele poftelor aparute din senin
Alimentul care previne cancerul de prostata. Morcovii nu ne ajuta doar sa vedem mai bine, ci sunt un bun ajutor si in prevenirea cancerului de prostata. Oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii care consuma regulat morcovi isi scad riscul de cancer la prostata cu o cincime. Un studiu publicat in European Journal of Nutrition a scos la iveala ca cei care mananca de cel putin trei ori pe saptamana morcovi, sunt cu 18% mai putin predispusi sa dezvolte tumori la prostata. Nu se stie deocamdata de ce au morcovii acest efect, insa se presupune ca totul se datoreaza caretonoidelor pe care le contin. Cele mai cunoscute sunt licopenul si beta-carotenul, care au fost considerate arme puternice impotriva cancerului, noteaza doctorulzilei.ro.
Oul de prepelita trateaza zeci de boli. In opinia specialistilor, hrana de calitate este un factor hotarator, care inflenteaza in bine starea de sanatate. Hrana sanatoasa, de calitate, mentine sanatatea si incetineste procesul de imbatranire. Exista insa alimente, bogate in substante hranitoare, recunoscute pentru efectele lor incontestabile asupra sanatatii, consumate foate rar de romani sau omise din hrana lor cotidiana. Din aceasta categorie face parte si oul de prepelita. Comparativ cu oul de gaina, cel de prepelita are o compozitie mult mai complexa in principii active: Acesta contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2, informeaza Click.
Mit demontat: mesele mici si dese, cheia marilor diete. In ciuda credintei populare ca portiile mai mici si mai dese sunt o buna cale de a scapa de kilogramele in plus, un nou studiu avertizeaza ca cel mai eficient mod de a slabi este sa fii atent la aportul caloric, nu la o multime de mese mici impartite cat mai des pe durata unei zile. Cinci mese pe zi nu te vor face mai slab, potrivit unui studiu facut de britanicii de la Universitatea din Warwik. Cercetatorii au descoperit ca, in ciuda faptului ca se spune ca mesele dese in cantitate mica te slabesc, cel mai eficient mod de a pierde din kilogramele in plus ramane numaratul caloriilor. In cadrul studiului s-au analizat 24 de femei de greutate variata, s-a luat in considerare numarul de calorii arse de cele care mancau doua mese pe zi si s-a comparat cu numarul de calorii consumate de femeile care mancau si cinci mese pe zi. Nu s-au descoperit diferente notabile intre cele doua categorii in ceea ce priveste metabolismul. Ambele grupuri, si cele care mancau doua mese pe zi, si cele cu cinci mese, ardeau acelasi numar de calorii pe zi, scrie Adevarul.
Ce boli se pot ascunde in spatele poftelor aparute din senin. Dorinta de neoprit de a manca ceva dulce poate fi asociata cu diabetul de tip II, iar pofta de migdale ori de nuci tradeaza boli de inima sau probleme cu tiroida Pe cand pofta de alimente dulci, sarate sau bogate in grasimi exprima o stare de stres cronica si o alimentatie dezechilibrata, dorinta de a consuma carne sau oleaginoase poate semnaliza lipsa unor nutrienti. Este bine sa tineti cont de poftele care va macina pentru ca satisfacerea lor poate insemna si o viata mai sanatoasa. Iata poftele care apar frecvent si problemele pe care le tradeaza. 1. Pofta de ciocolata e frecventa mai ales in randul femeilor si teoriile care o explica sugereaza atat deficienta de magneziu, cat si schimbarile bruste de dispozitie. Integral in doctorulzilei.ro.
Sucul de orz verde amelioreaza efectele schizofreniei. Orzul verde este un excelent revigorant al organismului dupa perioade de boli grave si ajuta in caz de stres si de oboseala. Cercetarile recente au dovedit ca sucul de orz verde are insa proprietati vindecatoare mult mai mari. Astfel, cercetatorii japonezi au constatat o ameliorare a efectelor schizofreniei la pacientii carora li s-au administrat cate doua pahare de 50 ml pe zi timp de doua saptamani. Tratamentul cu suc de orz verde a atenuat efectul secundar al medicamentelor psihotropice, iar boala, in sine, a fost mai mai putin agresiva. De asemenea, acest panaceu are efecte revigorante in cazul persoanelor care au suferit un infarct, scrie Click.