Sari direct la conținut

​Utile: Atacurile de panica: ce sunt si cum le putem gestion; Cel mai simplu mod prin care scapi de raceala; Studiu: Ce fac oamenii pentru a-si mentine sanatatea?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Atacurile de panica: ce sunt si cum le putem gestiona. Atacurile de panica sunt tot mai frecvent intalnite ca o forma suprema a stresului. Atacurile de panica se numesc si atacuri de anxietate sau tulburari anxioase si reprezinta acele stari de disconfort resimtite aparent fara nici un motiv. Un lucru bine de stiut este faptul ca daca simtiti un atac de panica inseamna ca psihicul va considera intr-o situatie in care viata va este amenintata, pusa in pericol de catre un inamic invizibil. In prima perioada a vietii, noi nu avem o perceptie clara asupra vietii noastre sau asupra celor ce se intampla in jur. Pe scurt, credem ca tot ce zboara se mananca. In acest context, deja existent, fantasmele si sentimentul de omnipotenta ne complica peisajul. Prin fantasme intelegem toate scenariile mentale, imaginare, constiente, preconstiente sau inconstiente pe care le are un om, ce antreneaza mai multe persoane si care reprezinta mai clar sau mai ascuns dorinte ale acestuia, scrie Psychologies.

7 obiceiuri care iti pot provoca o infectie vaginala. Infectia vaginala nu este o veste buna pentru nicio femeie. Desi nu sesizezi senzatia de usturime, mancarimea sau scurgerile vaginale, infectia poate exista fara ca tu sa stii. Candidoza este cea mai intalnita problema care apare la femei. Ciuperca care duce la aparitia infectiei exista deja in vaginul tau si este tinuta sub control de mediul acid al unui vagin sanatos. Atunci cand echilibrul vaginului este perturbat, apar infectiile vaginale. Totusi, ce duce la acest dezechilibru al florei vaginului? Ei bine, majoritatea activitatilor zilnice, banale, pot creste riscul de a dezvolta o infectie vaginala. De la alegerea hainelor si pana la alimentele pe care le consumi, toate aceste lucruri pot avea o influenta hotaratoare asupra sanatatii tale. Esti curioasa ce anume duce la aparitia acestor neplaceri? Nu trebuie sa mananci tort de ciocolata in fiecare zi pentru ca nivelul de zahar din sange sa creasca. „Otrava alba” se afla in majoritatea alimentelor pe care le consumi zilnic, de la ketchup si pana la paine si unt de arahide. Atunci cand este consumat in cantitati prea mari, acesta iti poate cauza o serie de probleme de sanatate, printre care se afla si infectiile vaginale, relateaza Diva Hair.

Calciul, importantul mineral al sanatatii oaselor. De unde il luam si ce alternative la lactate exista. Fara aportul optim de calciu, organismul pierde masa osoasa. Care sunt cele mai bune surse de calciu. Calciul este un mineral esential pentru buna functionare a organismului. In ce alimente se regaseste? In timp ce marea provocare legata de metabolismul calciului este, fara indoiala, pierderea de masa osoasa, din cauza unei diete sarace in calciu, pot aparea probleme si atunci cand aportul de acest nutrient pretios este prea mare. Excesul de calciu, pe de alta parte, genereaza depozite in locuri in care face mai mult rau, de exemplu, in vasele de sange si rinichi (sub forma de pietre la rinichi). De fapt, doza zilnica recomandata pentru un adult ramane inca un subiect de dezbatere. Totusi, cei mai multi experti in nutritie sunt de acord ca riscul excesului este minim si ca se datoreaza, in general, unei diete cu prea multe lactate. In afara acestor situatii „extreme”, trebuie totusi spus ca sursa principala de calciu raman lactatele. Cele 1.000 de miligrame pe zi, doza de calciu recomandata celor cu varste intre 19 si 50 de ani, poate fi acoperita cu trei cesti si jumatate de lapte. Este motivul pentru care unii vegetarieni au „restante” la capitolul calciu si ajung sa se confrunte cu efecte precum dureri menstruale puternice, palpitatii, iar in cele mai avansate stadii, fracturi ale oaselor, scrie Doctorul Zilei.

Studiu: Ce fac oamenii pentru a-si mentine sanatatea? Populatia globului este cu 10% mai deschisa spre a imbratisa un stil de viata sanatos decat in urma cu trei ani, potrivit unui studiu recent realizat de GfK, companie din Germania care se ocupa cu cercetarea de piata. Subiectii studiului au raspuns la mai multe intrebari referitoare la timpul acordat somnului, la alimentatia sanatoasa, la exercitiile fizice, folosirea produselor cosmetice sau timpul petrecut cu familia. „Cand vine vorba de activitatile pe care oamenii le fac regulat pentru a-si mentine sanatatea ca, aproape doua treimi din respondenti au declarat ca dorm suficient, mananca alimente sanatoase si fac exercitii fizice. „Timpul de calitate” a facut un pas inainte in perceptia oamenilor, considerand ca si acest lucru ii tine sanatosi fizic. Consumul de alimente adecvate, de asemenea, obtine mult mai multa atentie decat in trecut, reiese din concluziile sondajului. Medicii sunt de parere ca timpul petrecut cu familia ne ajuta sa ne relaxam intr-o zona esentiala a existentei nostre – cea a emotiilor. Potrivit studiului cu privire la sanatatea fizica, populatia este cu aproximativ 10% mai atenta la anumiti factori care tin de un stil de viata sanatos fata de anul 2014. Cele mai mari diferente se pot observa in consumul de alimente sanatoase – 65%, fata de 58%, cat se inregistra in 2014, anunta CSID.

Cel mai simplu mod prin care scapi de raceala. Durerea in gat, nasul infundat si durerea de cap provoaca mult disconfort. Stim din copilarie ca gargara cu apa (calduta) sarata poate ameliora simptomele racelii si tusei. Surprinzator este faptul ca acest remediu chiar ofera rezultate pozitive. Gargara cu apa si sare este un remediu natural si testat in timp pentru tratarea durerii de gat. Acesta functioneaza asupra procesului de osmoza in care lichidul se deplaseaza de la forma concentrata la forma diluata a solutiei. Aceasta metoda permite ca apa calda sa elimine fluidele din tesuturile infectate din zona gatului, ameliorand astfel durerea de gat. Iata cum poti prepara si folosi acest remediu natural: adauga o jumatate de lingurita de sare de masa sau sare de mare la o ceasca de apa calda (nu fierbinte) si amesteca cu o lingura pana se dizolva complet. Ia o cantitate mai mare de apa sarata si tine-o in gura. Lasa capul pe spate si priveste in sus, fa gargara aproximativ 30 de secunde si scuipa. Repeta acest proces pana termini apa din cana. Daca durerea este intensa, repeta remediul natural la fiecare 4 ore. Gargara si clatirea gurii cu apa sarata ofera o serie de beneficii pentru sanatate – are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si este remediul recomandat pentru majoritatea afectiunilor orale, noteaza Clickpentrufemei.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro