Sari direct la conținut

Utile: Ce presupune implantul mamar cu silicon; Cum puteti beneficia de analize cu PET/CT-ul; Cat e de benefic botoxul; Tratamente eficiente pentru foliculita

HotNews.ro

Ce presupune implantul mamar cu silicon. Mariuca era com­plexata demult de sanii ei mici si usor asi­me­trici, asa ca a vrut sa-si faca implant mamar de la 23 de ani. „De ce sa-ti maresti sanii? Toate femeile din familia noastra ii au mici”, incerca s-o faca sa se razgandeasca bunica ei. A mai asteptat inca cinci ani, timp in care s-a interesat pe la diverse clinici de chirurgie estetica ce presupune interventia chirur­gicala, iar anul trecut s-a hotarat sa faca pasul care i-a schimbat profund increderea de sine. Tanara din Bucuresti a facut operatia in martie, iar de ziua ei, in aprilie, se putea bucura pe deplin de cadoul mult visat, scrie Romania Libera.

Cum puteti beneficia de analize cu PET/CT-ul. Pacientii care vor investigatii gratuite cu cel mai performant aparat de depistare a cancerului trebuie sa primeasca avizul unei comisii a CNAS. Pentru acest an, Ministerul Sanatatii a aprobat fonduri ca 2.500 de romani sa faca analize gratuite cu PET/CT-ul, cel mai performant aparat de depistare si urmarire a tumorilor canceroase. Dosarele celor care vor sa nu plateasca analiza vor fi aprobate de comisii de experti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). In Romania exista doua astfel de aparate, unul la Bucuresti, la clinica Euromedic Fundeni, iar celalalt la Oradea, la Centrul de Diagnostic Pozitron- Diagnosztika PET/CT, scrie EVZ.ro

Cat e de benefic botoxul. De ce faci riduri in loc sa scapi de ele. Injectiile cu botox incep sa isi faca efectul dupa 24 de ore de la administrare, iar rezultatele se pot vedea dupa cel mult doua saptamani, timp in care pacientul nu poate sa se incrunte sau sa zambeasca. Efect secundar neasteptat in cazul botoxului: provoaca ri­duri. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Cole­giul Medical Weill Cornell din New York, citeaza cotidianul britanic „Daily Mail”, scrie Gandul.

Cat de eficienta este terapia online si prin telefon? Tratarea online sau prin telefon a tulburarilor psihice – intre care cea mai frecventa depresia – este la fel de eficienta ca si terapia fata in fata medic-pacient – este concluzia unui nou studiu realizat de specialistii de la Brigham Young University (Utah, Statele Unite). Studiul, care va fi prezentat integral in editia de luna viitoare a revistei „Behavior Therapy”, atrage atentia asupra faptului ca nu toate cazurile se preteaza la astfel de consultatii telefonice si online pe internet, cele grave avand nevoie de asistenta medicala prin internare in spital sau o clinica de specialitate pentru monitorizarea tratamentului farmacologic, dar si pentru evitarea exacerbarii manifestarilor clinice ale bolii, scrie Romania Libera.

Tratamente eficiente pentru foliculita. Atunci cand foliculita apare imediat dupa epilat, se recomanda aplicarea unor coloranti. Administrate in faza incipienta, medicamentele previn aparitia unor complicatii de tipul furunculului. Foliculita se trateaza simplu, prin respectarea catorva reguli de igiena care previn raspandirea infectiei si prin aplicarea unor unguente pe baza de antibiotice, scrie Adevarul.

Extractul de patlagina – tratament pentru alergii. In Romania, cifrele arata ca intre 20 si 24 la suta din persoane sufera de rinita alergica. Primavara este sezonul in care multe persoane acuza iritatii la nivelul cailor respiratorii, stranuta sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medici alergologi. Potrivit statisticilor, 25 la suta din populatia Europei sufera de aceasta afectiune, iar in Romania, intre 20 si 24 la suta din persoane sufera de rinita alergica, scrie Gandul.

„Creierul digestiv“ influenteaza starea de spirit. In stomac si in intestine avem milioane de neuroni care alcatuiesc sistemul nervos enteric. Nervii digestivi au rol in reglarea motilitatii si secretiilor intestinale. Dar ei ne afecteaza, de asemenea, si din punct de vedere emotional. La nivelul tubului digestiv se gaseste o retea atat de complexa de neuroni, incat oamenii de stiinta au numit-o „al doilea creier” sau „creierul digestiv”. Aceasta retea cuprinde aproximativ 100 de milioane de neuroni, mai multi decat in maduva spinarii si decat in sistemul nervos periferic, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro