Sari direct la conținut

Utile: Ce remedii naturiste poti face din cojile de mandarine; Ce remedii naturiste poti face din cojile de mandarine; Cata sare e bine sa consumam; 7 fructe pe care le poti manca daca ai gastrita

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

7 fructe pe care le poti manca daca ai gastrita. Gastrita este o tulburare digestiva cauzata de inflamarea mucoasei stomacului, ca urmare a excesului de acid gastric, dar si a consumului exagerat de alcool, a administrarii pe termen lung a anumitor medicamente sau a stresului. Insa cauza principala a inflamarii mucoasei stomacului o constituie infectia cu bacteria Helicobacter pylori. Statisticile arata ca bacteria Helicobacter pylori traieste in peste 50% din populatia Globului, insa aceasta se activeaza doar in anumite conditii: cand avem o igiena deficitara, consumam alimente gatite incorect sau apa infestata etc. Din pacate, aceasta bacterie nu poate fi eradicata 100% cu ajutorul antibioticelor, scrie Diva Hair.

Ce remedii naturiste poti face din cojile de mandarine. Cojile de mandarine sunt considerate a fi un ingredient esential in prepararea prajiturilor si tarte, avand o aroma puternica, fiind folosite chiar si la prepararea anumitor retete de dulceata. In cazul in care medicul ti-a atras atentia in legatura cu nivelul de colesterol, apeleaza cu incredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. In cazul in care medicul ti-a atras atentia in legatura cu nivelul de colesterol, apeleaza cu incredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile realizate pe seama substantelor ce le contin au scos in evidenta faptul ca pot reduce nivelul de colesterol, potrivit Adevarul.

Cele mai bune sucuri cu care poti inlocui cafeaua. Incearca sa inlocuiesti cafeaua matinala sau lipsa micului dejun cu un pahar de suc proaspat facut in casa sau macar cu o portie de fructe. In felul acesta, te vei bucura de o pielea frumoasa, hidratata, o activitate cerebrala buna si starea ta de spirit va fi una de zile mari, ca sa nu mai vorbim de doza de energie pe care o vei resimti pe tot parcursul zilei. Cea mai buna modalitate de a ingriji starea arterelor este sa faci miscare in mod frecvent, sa te hidratezi corespunzator si pentru asta poti sa apelezi si la un suc la micul dejun. Daca vrei sa te bucuri de o memorie de zile mari, profita de antioxidantii din afine, informeaza Click! sanatate.

Cele mai eficiente 3 moduri de a-ti echilibra dieta zilnica. O dieta zilnica bazata pe alimente bogate in grasimi si carbohidrati, spre exemplu, te-ar imbatrani inainte de vreme. In plus, ti-ar putea cauza, in scurt timp, probleme grave de sanatate. In schimb, o alimentatie echilibrata ar putea fi cheia unei vieti sanatoase si fericite. Totul este sa stii ce ingrediente sa alegi si cum sa le prepari, pentru a fi si gustoase, dar si sanatoase. Poti fi absolut sigura ca mananci sanatos atunci cand: prajesti cu aer fierbinte, nu cu ulei incins, consumi cel putin un fruct sau o leguma, la fiecare masa, iti planifici destept gustarile, scrie Unica.

Cata sare e bine sa consumam. Daca nu adaugi sare in mancaruri, parca nu au gust. Nici daca pui prea multa nu e bine, fiindca duce la probleme serioase de sanatate. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca, in cazul adultilor, cantitatea zilnica de sare sa nu depaseasca 5 g, adica mai putin de o lingurita. In cazul copiilor, cantitatea trebuie sa fie si mai mica. Pe langa sarea pe care o adaugam in mancare, se gaseste sare si in alimentele cumparate sau in alte ingrediente. In medie, consumam in jur de 10 g de sare pe zi, ceea ce predispune la aparitia bolilor cardiovasculare si a rezistentei la insulina. In fruntea listei alimentelor cu multa sare se afla produsele de tip „baza pentru mancare”. Mezelurile si branzeturile sunt si ele in top, fiecare avand intre 3 si 6 grame de sare la 100 de grame de produs, potrivit Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro