Sari direct la conținut

Utile: Ce se intampla in corpul tau cand folosesti mereu telefonul mobil; Cum se ajunge de la alergie la depresie si care sunt cele mai noi solutii de tratament; Topul celor mai bune alimente pentru sanatatea tiroidei

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce se intampla in corpul tau cand folosesti mereu telefonul mobil. Telefonul mobil a devenit o necesitate, insa nu trebuie sa abuzezi de folosirea lui. Vezi ce se intampla cand stai mereu pe smartphone. In zilele noastre, telefoanele mobile nu sunt folosite doar pentru sunat si trimis mesaje, ci reprezinta o conectare la lumea inconjuratoare. Desi sunt foarte utile, folosirea lor are si efecte adverse. Un studiu efectuat de cercetatorii britanici a aratat ca oamenii au sentimente negative fata de persoanele care discuta cu ei in timp ce au telefonul la vedere, potrivit powerofpositivity.com. Cercetarile au aratat ca cei care au smartphone-ul aproape nu inspira la fel de multa incredere ca cei care nu au astfel de dispozitive aproape. Incearca sa stai departe de telefonul mobil cand iesi in oras, pentru ca este o dovada de respect fata de cei din jurul tau, scrieUnica.ro.

Cum se ajunge de la alergie la depresie si care sunt cele mai noi solutii de tratament. Bolile alergice sunt din ce in ce mai frecvente in randul populatiei. Potrivit Academiei Europene de Alergologie si Imunologie Clinica, una din patru persoane sufera de o boala alergica, iar daca tendinta de crestere a incidentei alergiilor se mentine, pana in 2050, jumatate din intreaga populatie a Europei va fi afectata de boli alergice. Bolile alergice au un impact sever asupra calitatii vietii pacientilor Avertismentele specialistilor trebuie luate in serios, intrucat alergia este o afectiune cronica, deloc banala. Desi se manifesta in mod obisnuit prin simptome precum: stranut, nas infundat, lacrimare, urticarie, acestea devin chinuitoare pe termen lung si isi pun amprenta asupra activitatilor de zi cu zi. Un adult cu rinita alergica sau urticarie cronica nu se poate concentra la locul de munca, are un randament scazut sau este nevoit sa-si ia concediu medical, anuntaLibertatea.

Topul celor mai bune alimente pentru sanatatea tiroidei. Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui sa ai cea mai multa grija, intrucat are rolul de a elibera hormoni, esentiali pentru buna functionare a organismului. Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia si hipertiroidia. Hipotiroidismul se traduce printr-o glanda tiroida mai putin activa si provoaca letargie, oboseala, pleoape cazute, somnolenta, umflarea fetei si a membrelor inferioare. Persoana care sufera de hipotiroidism poate avea pofta de mancare redusa, colesterolul marit, constipatie, dar si probleme ale pielii. In schimb, hipertiroidismul, adica activitatea marita a hormonului tiroidian, se manifesta prin palpitatii, pierdere in greutate in ciuda apetitului marit, globi oculari proeminenti, stari de nervozitate, insomnii, diaree si colesterol scazut, informeazaClick.

Cum te poti imbolnavi de cancer pulmonar fara sa fumezi. „Ucigasul tacut” din casa ta. Nu trebuie sa fii fumator ca sa faci cancer pulmonar. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca radonul este a doua cauza, dupa fumat, a cancerului de plamani, iar cativa cercetatori clujeni atrag atentia asupra acestui pericol. In Romania, mor anual intre 1.500 si 1.800 de persoane de cancer pulmonar cauzat de radon. „Aflati daca sunteti expusi iradierilor cu niveluri ridicate de radon natural in locuinta dumneavoastra. Luati masuri pentru a reduce nivelurile ridicate de radon”, se arata in Codul European de lupta impotriva cancerului, iar recomandarea are la baza studii solide. „La inceputul anilor 1950 a fost pusa clar in evidenta aparitia cancerului pulmonar la minerii care erau expusi la concentratii mari de radon in mine si acest fapt a dus la decizia de a introduce sisteme de aerisire, decizie aplicata in prezent in toata lumea si facand parte din protectia obligatorie a lucratorilor din medii subterane”, sustine Constantin Cosma, directorul Centrului de Radioactivitatea Mediului si Datare Nucleara din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, singura institutie unde se cerceteaza nivelul de radon in Romania, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce apare paralizia in timpul noptii. Multe persoane se trezesc in timpul noptii, incapabile sa faca vreo miscare. Vezi de ce apare aceasta senzatie si cand trebuie sa te ingrijorezi. Advertisement Paralizia din timpul somnului este un fenomen prin care o persoana nu se poate misca, desi este constienta, potrivit powerofpositivity.com. Senzatia este infricosatoare, dar nu este atat de periculoasa precum ai crede. Poate aparea, de obicei, in timpul a doua etape ale somnului – cea hipnagogica, inainte sa adormi, si cea hipnopompica, atunci cand te trezesti din starea REM. In momentul in care adormi, corpul devine foarte relaxat, iar mintea este din ce in ce mai putin constienta. Atunci cand paralizia apare in timpul perioadei hipnagogice, mintea ramane treaza, in timp ce corpul intra involuntar in starea de relaxare. Deseori o astfel de experienta starneste panica, anuntaUnica.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro