Utile: Cinci mituri despre protectie solara si bronzare; Cum putem gestiona stresul cat mai simplu; Daca va simtiti slabit si aveti ameteli si dureri de cap, mazarea va scapa de anemie; Ce consecinte poate avea abuzul de cafea
Cinci mituri despre protectie solara si bronzare. Indicele de ultraviolete a depasit ieri, pentru prima data in acest an, nivelul de 9, pe o scala de la 0 la 11. Desi reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) spun ca nivelul radiatiilor se incadreaza in limitele normale pentru acesta perioada, medicii sustin ca expunerea la soare in aceste zile este „cancer de piele pe paine”. Ca sa nu va prinda radiatiile nepregatiti, dermatologul Oana Clatici „darama” mai jos cateva mituri legate de protectia solara. Gradul de protectie al lotiunilor solare nu creste exact proportional cu factorul afisat pe eticheta. „Un FPS (factor de protectie solara) 50 absoarbe 98% din radiatii, cel de 30 protejeaza impotriva a 97% din radiatiile UV, pe cand cel de 15 protejeaza impotriva a 94%, iar cel de 2 blocheaza 50% din ultraviolete. Daca sunt aplicate necorespunzator, scade gradul de protectie”, explica dermatologul Oana Clatici, de la Spitalul Universitar din Bucuresti, scrie EVZ.
Cum putem gestiona stresul cat mai simplu. Identificarea sursei stresului, evitarea anticiparilor negative si activitatea fizica ajuta la eliminarea tensiunii. Mentinerea sub control a stresului joaca un rol important in prevenirea imbolnavirii. Se apreciaza ca peste 80 la suta din imbolnaviri apar pe fondul stresului. Inevitabil, stresul reprezinta o parte integranta din viata fiecaruia dintre noi si, de aceea, este foarte important sa stim cum sa-l gestionam. Aceasta cu atat mai mult cu cat, in timpul verii, caldura reprezinta o alta cauza de stres. Daca nu este tinut sub control, stresul ne poate pune sanatatea in pericol, ne atentioneaza medicii. Pe site-ul Institutului American de Stres exista o lista cu 50 de probleme de sanatate cauzate de stres, anunta Adevarul.
Implanturile mamare din silicon trebuie inlocuite la fiecare zece ani. Implanturile mamare din silicon sunt sigure, dar trebuie sa fie inlocuite la fiecare zece ani, pentru a evita complicatiile care afecteaza cel putin o femeie din cinci, potrivit unui raport publicat, miercuri, de Food and Drug Administration (FDS) din SUA. „Protezele mamare din silicon nu sunt facute pentru a dura toata viata”, afirma expertii de la FDA, dupa ce au efectuat o analiza a informatiilor clinice si stiintifice provenind din dosarele pacientelor care si-au facut astfel de implanturi. Agentia americana a aprobat comercializarea implanturilor mamare din silicon in noiembrie 2006, pentru femeile in varsta de cel putin 22 de ani, dupa 14 ani de interdictie, informeaza Gandul.
Daca va simtiti slabit si aveti ameteli si dureri de cap, mazarea va scapa de anemie. Nu va puteti concentra, memoria va joaca feste, sunteti iritati si aveti palpitatii? Toate acestea pot fi simptome ale anemiei. Iata cateva remedii naturiste care va vor pune pe picioare in numai cateva zile! In cazul anemiei apare o modificare cantitativa si calitativa a componentelor sangelui. Acest lucru duce la aparitia unui aport insuficient de oxigen si de substante nutritive, indispensabile organismului. Cele mai frecvente simptome sunt: slabiciunea accentuata, randamentul scazut, ameteala, lesinul, durerile de cap, mainile si picioarele reci, lipsa concentrarii si palpitatiile, scrie Libertatea.
Cate boli se pot ascunde intr-o perna. Cum sa va protejati. Peste 100.000 de paraziti „se pot cuibari” intr-o perna. Cercetatorii de la „Barts and the London NHS” au luat probe din pernele din spitale si au gasit 30 de tipuri de bacterii intr-o singura perna. Principalele pericole la care va expuneti daca nu inlocuiti pernele vechi sunt infectiile cu stafilococul auriu sau infectiile intestinale grave. Chiar daca sunt spalate si dezinfectate, pernele uzate inlesnesc depozitarea bacteriilor si insectelor de casa. Fiindca absorb transpiratia si fluidele, sunt mediul perfect pentru colonizarea bacteriilor, iar riscul de transmitere a bolilor este cu atat mai mare cu cat vin in contact cu gura, ochii si nasul, anunta EVZ.
Ce consecinte poate avea abuzul de cafea. Cafeina, principalul ingredient activ continut de cafea, este recunoscuta pentru efectul ei stimulant asupra sistemului nervos central. Astfel, specialistii spun ca un consum moderat de cafea (una-doua cesti pe zi) este sigur si poate avea chiar efecte pozitive asupra sanatatii. Insa daca este consumata in exces, cafeaua creste nivelul de anxietate si de iritabilitate poate duce la insomnii si la agravarea unor tulburari precum depresia. In plus, abuzul poate duce la cresterea tensiunii arteriale, la accelerarea ritmului cardiac si, uneori, chiar la aritmii, informeaza Adevarul.