Utile: Cinci moduri sa scapi de dependenta de dulciuri; Bauturi tonice mai eficiente decat decat cofeina; Boala secolului: cine are cel mai mare risc sa o dezvolte si cum se trateaza
Cinci moduri sa scapi de dependenta de dulciuri. Ca orice obicei nesanatos, acela de a manca des ceva dulce nu poate fi inlaturat brusc. Daca vrei sa elimini aceasta dependenta fara ca ea sa revina, e nevoie de pasi mici si de cumpatare. Cel mai simplu truc sa scapi pe moment de gandul ca vrei sa mananci ceva dulce este sa bei apa. Stoarce si putin suc de lamaie pentru a-i da un gust bun, dar mai ales pentru a intari sistemul imunitar slabit din cauza alimentelor acide precum dulciurile. Apa cu lamaie alcalinizeaza organismul si-l ajuta sa absoarba mai bine elementele nutritive. Dupa-amiaza si seara, dupa serviciu, sunt momentele zilei in care poate aparea pofta de dulce. O poti combate cu gustari si cine pe baza de legume, fructe, seminte, nuci, dar si prin eliminarea tentatiilor, scrieClick.
Suferi de balonare? Iata ce trebuie sa faci! Cunosti probabil acea senzatie neplacuta data de balonare, dar de multe ori nu stii cauza. Ceea ce mananci dar si alti factori iti pot provoca aceasta problema. Afla si ce leacuri te ajuta sa scapi de ea. Anumite alimente fermenteaza in stomac si induc senzatia de balonare. Printre acestea se numara: fasolea, nautul, lintea, varza, ceapa, prunele, smochinele, curmalele. Lactatele in sine nu au acest efect, dar daca le consumi intr-o cantitate mai mare nu vor mai fi atat de prietenoase. In general, cu cat inaintezi in varsta, organismul tolereaza mai putin lactoza, pentru ca scade secretia unei enzime care ajuta la digestia produselor lactate, anuntaLibertatea.
Ce alimente sunt interzise daca ai chisturi ovariene. Chisturile ovariene sunt o problema comuna printre femei si provoaca anumite simptome foarte neplacute, precum durerile menstruale puternice si, uneori, probleme de fertilitate. Exista tratamente pentru aceasta afectiune, cel mai banal fiind cel cu anticonceptionale, care regleaza dezechilibrele hormonale si provoaca retragerea chisturilor. Foarte importanta se pare ca este si alimentatia, careia pacientele cu chisturi ovariene ar trebui sa ii acorde mult mai multa atentie. Efectul alimentatiei asupra starii generale de sanatate este adesea subapreciat, motiv pentru care nu prea ne impunem restrictii alimentare decat atunci cand avem o problema de digestie sau vrem sa slabim. Adevarul este, insa, ca ceea ce mancam ne afecteaza organele si ne ajuta sa ne vindecam sau, dimpotriva, ne face sa ne imbolnavim mai rau. Chiar si chisturile ovariene sunt influentate de dieta si exista anumite alimente daunatoare pentru tine daca ai aceasta problema de sanatate, informeazaDivahair.ro.
Boala secolului: cine are cel mai mare risc sa o dezvolte si cum se trateaza. Stilul de viata nesanatos, stresul, ritmul ametitor in care traim, calitatea vietii, toti acesti factori ne influenteaza starea de sanatate, fizica si psihica. Astfel, medicii constata ca anumite afectiuni se manifesta in mod ingrijorator in ultimii ani, devenind asa-numitele „boli ale secolului 21”: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, depresia, Alzheimer. Diabetul ocupa un loc din ce in ce mai important in acest top, iar diabetul zaharat de tip 2 este cea mai des intalnita forma a bolii. Romania se afla pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste incidenta diabetului zaharat de tip 2; prevalenta acestei afectiuni la populatia adulta este de 11,6 %, adica aproximativ 2 milioane de persoane, iar prediabetul are o prevalenta de peste 16 %, scrieDoctorulZilei.ro.
Bauturi tonice mai eficiente decat decat cofeina. Mai ales in zilele cand avem un program foarte incarcat, apelam la ajutorul unei cesti de cafea, fiind convinsi ca miraculoasa bautura are sa ne ajute sa finalizam cu bine ceea ce ne-am propus. Totusi, exista si persoane care nu au voie sau nu tolereaza cafeaua. In acest caz, nutritionistii recomanda bauturi tonice preparate din legume si din fructe, care sunt sanatoase si, deseori, mai eficiente decat cofeina. Minola, o bautura preparata din morcov, si-a capatat renumele de tonic pentru orice varsta. Morcovul, ingredientul-vedeta al acestei bauturi, furnizeaza organismului necesarul de vitamina A, pentru o zi intreaga, protejand plamanii si contribuind la buna functionare a sistemului respirator. Terapeutii sustin ca, datorita substantelor antioxidante din compozitia legumei: complexul de vitamine B, vitaminele C si E, dar si celorlalte ingrediente (mierea, lamaia si scortisoara), bautura este un excelent detoxifiant, un furnizor de energie si poate sa inlocuiasca portia zilnica de cafea. In acelasi timp, Minola se recomanda persoanelor care depun eforturi intelectuale deosebite, convalescentilor, astenicilor, suferinzilor de boli gastrointestinale si de boala arterelor, anuntaClick.