Sari direct la conținut

Utile: Cine este obligat sa depuna declaratia de venit?; Ce este sindromul cuibului gol; Ce sa faci ca sa nu mai ai probleme cu sinusurile

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cine este obligat sa depuna declaratia de venit? Potrivit legii, au obligatia sa completeze si sa depuna la Fisc declaratia de venit (Formularul 200) persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura provenind din mai multe categorii de activitati. Asadar, ai obligatia sa depui declaratia de venit daca, in anul 2014, ai activat in una din urmatoarele activitati independente: (a)activitati comerciale; (b) profesii libere (profesii medicale, avocat, notar); (c) drepturi de proprietate intelectuala (brevete de inventie, desene si modele); (d) trebuie sa depui declaratia de venit si daca ai desfasurat activitati pentru care venitul net se stabileste in sistem real in agricultura, piscicultura sau silvicultura sau daca ai realizat venituri din transferul titlurilor de valoare; (e) daca ai realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, ca proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, informeaza Libertatea.

Pasta de dinti naturala care trateaza cariile Cand ai o carie, vizita la stomatolog este obligatorie, dar pana ajungi la el, poti incerca remedii naturale. Pentru ca acestea sa fie eficiente, trebuie sa faci si cateva schimbari alimentare. In primul rand, incearca sa renunti la zahar. In al doilea rand, elimina alimentele procesate, prajelile si grasimile nesanatoase si inlocuieste-le cu produse sanatoase, precum legume si fructe cu un continut scazut de zahar, kefir, branza de vaci, potrivit hehealthyhomeeconomist.com. Odata cu aceste schimbari, poti incepe sa folosesti si pasta de dinti naturala, ce se prepara acasa. Ingrediente: (1) 6 linguri de ulei de cocos. (2) O lingura de bicarbonat de sodiu. (3) 5 linguri carbonat de calciu. (4) 1-2 linguri de argila. (5) 20-30 de picaturi de ulei de menta. (6) 5-10 picaturi de ulei esential de lamaie. (6) Apa. Integral pe Unica.ro.

Ce este sindromul cuibului gol Sunt cinci etape in viata unui adult: castigarea independentei fata de parinti, intrarea in viata de cuplu, aparitia copiilor, plecarea de acasa a copiilor, batranetea. In literatura de specialitate, plecarea de acasa a copiilor ” deveniti adulti” pentru a-si intemeia propria familie sau pentru a-si continua studiile reprezinta, in mod simbolic, „golirea cuibului familial”. Acest moment poate fi perceput ca un moment de criza de catre parinti. Solutii de la psihoterapeuta Alina Stepan, Mindessence. Perioada „cuibului gol” este un bun prilej de intoarcere inspre sine. Important este insa ce gasim acolo. Privind in interiorul nostru dupa plecarea de acasa a copiilor, putem gasi vise abandonate, hobby-uri parasite din lipsa de timp, nevoia de rasfat personal, prietenii neintretinute… Dar tot acolo putem afla teama de a ne reinventa, de a o lua de la capat, de a ne redefini prioritatile, scrie Psychologies.ro.

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre somnul bebelusilor Majoritatea oamenilor isi doresc sa devina parinti la un moment dat. Cu toate acestea, stim cu totii ca primele luni din viata bebelusului sunt cele mai grele pentru cei care au grija de el, mai ales cand vine vorba de programul de somn al acestuia. (1) E normal ca bebelusii sa se trezeasca in timpul noptii; (2) De fapt, nici macar adultii nu dorm neintrerupt noaptea; (3) Bebelusii umani se nasc mai devreme decat cei ai altor animale in raport cu etapa de dezvoltare; (4) Mai mult decat atat, bebelusii care se trezesc de mai multe ori in timpul noptii sunt asociati cu niveluri mai ridicate de inteligenta si cu o mai buna sanatate mintala; (5) Bebelusii au ciclul de somn mult mai scurt decat adultii; (6) Acestia au nevoie ca parintii lor sa ramana calmi, dar plansetele lor par sa faca acest lucru imposibil; (7) Nou-nascutii dorm toata ziua si se trezesc noaptea pentru a se asigura ca au parte de atentie; (8) Ei nu ar trebui sa fie despartiti de parintii lor; (9) De aceea, dormitul impreuna cu parintii e o tehnica populara in intreaga lume, scrie Libertatea.

Ce sa faci ca sa nu mai ai probleme cu sinusurile Bacteriile sanatoase din organism protejeaza fiecare tesut, nu doar intestinele, iar cand faci o infectie a sinusurilor, bacteriile rele se inmultesc si strica echilibrul, potrivit thehealthyhomeeconomist.com. In aceste conditii, ele pot invada mucoasele si pot cauza probleme serioase de sanatate. Pentru a preveni o astfel de situatie, este recomandat sa iei o capsula cu probiotice, dupa ce te-ai spalat pe dinti, inainte de culcare. Este foarte important sa nu mai mananci sau sa bei nimic dupa acest moment, nici chiar apa. Ai gija sa golesti continutul capsulei si sa il plimbi prin toata gura, inainte sa inghiti. Astfel, vor ramane resturi de probiotice in gura, iar in timpul noptii vor ajunge in caile nazale si vor elimina agentii patogeni, scrie Unica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro